Hírsaláta

2010. november 11., csütörtök, Belföld

KI TARTOZIK AZ AMAZONOK KARÁBA? Victor Ponta Băsescu beszéde alatt a folyosón ténfergett, és arra kérte Borbély Lászlót, érdeklődje meg, mely DLP-s hölgyek élvezik Traian Băsescu védelmét. Ponta szerint Elena Udrea biztosan, Roberta Anastase is. Esetleg Monica Iacob-Ridzi? És még kik? (Realitatea)

NEM NÉGY, CSAK HÁROM TÖRVÉNY ELFO­GADÁ­SÁT SÜRGETTE AZ ÁLLAMFŐ. Traian Băsescu érdekes módon a tanügyi törvényt nem sorolta azok közé a jogszabályok közé, melyeket a parlamenti béke ideje alatt elfogadásra javasolt. Vajon, miként értelmezi ezt az RMDSZ? (Realitatea)
KETTEN A SZÓLÁSSZABADSÁGÉRT. Victor Ciutacunak és Mircea Badeának 400—500 embert sikerült összegyűjtenie arra a tiltakozásra, melyet a Audiovizuális Tanács ellen, a sajtó és szólásszabadság érdekében az Alkotmány téren, az intézmény székháza előtt szerveztek. A két hírtelevíziós frontember az ellen tiltakozott, hogy a médiafigyelő intézmény különféle okokra hivatkozva hetente több alkalommal is tetemes pénzbüntetést szab ki a két televízióra, s ezzel egyetemes emberi alapjogot, a vélemény- és szólásszabadságot sérti. (Jurnalul naţional)
EBA TALPIG DRÁGA CUCCBAN. Nagy feltűnést keltett, és jó ideig magára vonta a sajtó figyelmét Elena Băsescu a Duna Konferencián. Az ifjú hölgy egy méreténél két számmal nagyobb, méregdrága kosztümben, 700 eurós, Jean Paul Gaultier tervezte piros cipőben, s 2300—2500 eurós Chanel táskával jelent meg. Amikor látta, hogy jelenléte elvakítja az apját, csendesen elvonult. (Realitatea)
ÁTGYÚRT TANÜGYI TÖRVÉNYTERVEZET. Ha a parlament elfogadja a szenátusi szakbizottságban a tanügyi törvény módosításait, 12 éves lesz a kötelező oktatás, 12 osztályig néhány tantárgyból csak minősítést kapnak a diákok, a humán szakon a történelem érettségi tantárgy, a középiskolai oktatás pedig szaktól függetlenül négyévesre csökken. Az érettségire vonatkozó szabályozással sem értettek egyet az oktatási bizottság tagjai. Arra kényszerítenék a humán és elméleti oktatásban részt vevő diákokat, hogy történelemből is érettségizzenek. A szenátusba eljutott törvénytervezet szerint a diákok választhattak volna a földrajz és a történelem között. (Transindex)

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint ki a legfőbb hibás a kormányválságért?


eredmények
szavazatok száma 956
szavazógép
2010-11-11: Közélet - :

Székelyföldi ínyencségek Bukarestben

A turisztikai kiállítások után a bukaresti IndAgra nemzetközi mezőgazdasági vásáron is közös standdal mutatkozik be Hargita, Maros és Kovászna megye. A Romexpónál zajló, november 14-ig tartó rendezvény első napján számos érdeklődőt vonzott a székelyföldi részleg, ahol a részt vevő termelők hagyományos élelmiszertermékekkel és ökörsütéssel várták a látogatókat.
2010-11-11: Belföld - Farcádi Botond:

Belföldi hírek

Marad az egységes nyugdíjkorhatár?
A szenátus tegnap visszautasította az egységes nyugdíjrendszer törvényének újraelemzését, amelyet Traian Băsescu államelnök kért. Előzőleg a szenátorok elfogadták a szociáldemokrata Toni Greblă és a demokrata liberális Cristian Rădulescu által megfogalmazott javaslatot, mely szerint a nők 63 évesen mehettek volna nyugdíjba, a férfiak pedig 65 évesen.