Bachtól Harry Potterig

2007. október 3., szerda, Magazin

Műfaji határokat átlépő hangversenyre készül Varnus Xavér. Az orgonaművész Bachtól Harry Potterig címmel ad koncertet október 28-án Budapesten a Dohány utcai zsinagógában.

A hangversenyen felhangzik Bach ,,orgona-szimfóniája", a h-moll prelúdium és fúga, Beethoven Ötödik szimfóniája, Debussy Holdfény című műve, Hacsaturján Kardtánca, továbbá a Csillagok háborúja és a Harry Potter című filmek kísérőzenéjéből készült, monumentális szvit. ,,Más-más korból származnak e zenék, de van egy közös tulajdonságuk: mindegyik gyönyörű muzsika" ― idézték a művészt a szervezők. A hangverseny érdekessége, hogy az orgonaművész meghívja rá az összes, Magyarországon élő Xavért.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a június 9-i európai parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 756
szavazógép
2007-10-03: Elhalálozás - x:

Elhalálozás

Elhalálozás
Szívünk mély fájdalmával tudatjuk, hogy a drága jó édesanya, nagymama, testvér, anyós, nagynéni, rokon, szomszéd és jó ismerős,
özv. DOBOLYI ÁRPÁDNÉ
KOVÁCS ERZSÉBET
szerető szíve életének 82., özvegységének 13. évében türelemmel viselt betegség után 2007. október 2-án megszűnt dobogni.
Drága halottunk földi maradványait 2007. október 4-én 14 órakor helyezzük örök nyugalomra a kézdivásárhelyi római katolikus ravatalozóháztól a katolikus temetőben.
Nyugalma legyen csendes, emléke áldott.
A gyászoló család
7249334
2007-10-03: Magazin - x:

Superman, Pókember és a fizika törvényei

Hogyan képes a Superman kétszáz méteres ugrásokat végrehajtani? Miért képes a Pókember megállítani egy száguldó vonatot, és miért nem tudja megmenteni barátnőjét, akit a gonosz Goblin letaszít egy hídról? E kérdésekre adja meg a választ James Kakalios amerikai egyetemi tanár A szuperhősök fizikája című könyvében.