Kevesebb a szakképzetlen tanár

2007. október 4., csütörtök, Közélet

Míg az elmúlt tanévben negyvenegy szakképzetlen helyettesítő tanított a megyében, idén csak huszonketten oktatnak felsőfokú végzettség nélkül. Főként román nyelv és irodalom, magyar nyelv és irodalom, német és matematika szakos tanár, valamint hangszeroktató hiányzik.

Ötvennégy fiatal a tanítás mellett végzi az egyetemet, illetve más tantárgyat tanít, mint a képzettsége, mindannyian helyettesítőkként dolgoznak. Háromszéken 2709 címzetes és 684 szakképzett helyettesítő pedagógus oktatja a 8750 óvodást és 30 171 iskolást, illetve technikumi diákot. (r)

Hozzászólások
Szavazás
Ön be fogja oltatni magát koronavírus ellen?eredmények
szavazatok száma 4484
szavazógép
2007-10-04: Közélet - Iochom István:

Roma gyűlés Kézdimartonfalván

Bereck és Kézdiszentlélek után tegnapelőtt reggel Csutak András felügyelő, a kézdivásárhelyi rendőrség alparancsnoka Kézdimartonfalvára szállt ki, ahol a művelődési otthonban a roma közösség mintegy húsz képviselőjével találkozott. A törvényismertetőn Adrian Ciubotariu szentkatolnai őrsparancsnok, Tusa Levente polgármester, Fülöp Barna alpolgármester és Molnár Botond községi tanácstag is jelen volt.
2007-10-05: Mi, hol, mikor? - x:

Mi, hol, mikor

Színház
A sepsiszentgyörgyi Tamási Áron Színház ma 19 órakor nyitja meg új évadját Friedrich Dürrenmatt A csendestárs című tragikomédiájával a nagyteremben (Tamási Áron 1. és 2. bérlet). Rendezte: Zakariás Zalán. Holnap 19 órától a Bródy Sándor- és Németh László-bérletesek (volt Bródy) láthatják az elaődást.