A Kézdivásárhelyi Városi Színház új produkciójaElkezdődtek az olvasópróbák

2011. január 12., szerda, Színház az egész világ

Január 10-én tartották a Kézdivásárhelyi Városi Színház új produkciójának első olvasópróbáját.

Egressy Zoltán Sóska, sült krumpli, avagy A meccs című komédiáját Csáki Csilla rendezésében viszi színre vendégként Dukász Péter, a Temesvári Csíky Gergely Színház színművésze és Lung László Zsolt, valamint Veres Előd, a Városi Színház színművésze. Az előadás díszlettervezője Gyurka Csongor, a jelmezeket Csáki Csilla rendező tervezi.
A rendező az első olvasópróba elkezdése előtt elmondta: a darabot Egressy 1998-ban írta, tehát kortárs magyar szerző művét mutatják be. A darab a futballmérkőzések ku­lisszái mögé enged betekintést, a három szereplő három futballbíró. A választás nagyon személyes — mondotta —, tavaly tavasszal egy járműben három színművésszel utazott együtt, elég hosszú utazás állt előttük, s ahogy nézte őket, felvillant az agyában, hogy erre a három színészre kitűnően illene az Egressy-darab. Persze, azóta változott a helyzet, a darabot nem azokkal a színészekkel rendezi, de a másik három színművész is szerencsés választás, valamennyien kiváló művészek. A darabbal turnézni is akarnak, minél többször szeretnék előadni nemcsak Kézdivásárhelyen és a megyében, hanem Erdély-szerte és határon túl. Nem ősbemutató, Erdélyben, az anyaországban és külföldön már többször került színpadra. A komédia bemutatójára március 11-én kerül sor, és lehetséges, hogy a szerző is eljön Kézdi­vásárhelyre.

Hozzászólások
Szavazás
Mi a véleménye arról, hogy Sepsiszentgyörgyön a járványügyi vörös forgatókönyv lépett életbe?

eredmények
szavazatok száma 236
szavazógép
2011-01-12: Színház az egész világ - Iochom István:

Színházat, mely szórakoztat, nevel és gondolkodtat (Beszélgetés KOLCSÁR JÓZSEF színművésszel, a Kézdivásárhelyi Városi Színház új művészeti vezetőjéve)

Mint már hírül adtuk, január elsejétől új művészeti vezetője van a Kézdivásárhelyi Városi Színháznak. Arra kértük Kolcsár Józsefet, mutatkozzék be olvasóinknak.
2011-01-12: Pénz, piac, vállalkozás - Csinta Samu:

Ötletből közösséget építenek (Háromszéki Közösségi Alapítvány: a filantrópia új megközelítése)

Helyi célok helyi finanszírozással: a közösségi élet ábécéje
Tegnap jegyezték be az első pályázatot, amelyet a december közepe óta működő Háromszéki Közösségi Alapítvány által meghirdetett program keretében nyújtottak be. Az Ötletből építs közösséget! elnevezésű támogatási program eredményhirdetése február végére várható.