Segítik a segítőket

2011. február 24., csütörtök, Közélet

Jövő csütörtöktől kezdődő, magyar nyelvű, díjmentes képzésre jelentkezhetnek az önkormányzatok szociális feladatokat ellátó alkalmazottjai, akik többsége szakmai alapképzettség nélkül végzi munkáját.

Az Életfa Családsegítő Egyesület szervezésében rendezett tanfolyam hat ülésből áll, és május végéig tart.
Székely Csaba Flórián, a képzést szervező egyesület alelnöke lapunknak elmondta, céljuk, hogy olyan gyakorlati ismereteket adjanak át, amelyek segítik a szociális téren dolgozókat mindennapi munkájukban, ugyanakkor azt is fontosnak tartják, hogy a jelenleginél nagyobb teret kapjon az anyanyelvhasználat a közigazgatásban, ennek érdekében tervezik magyar nyelvű típusnyomtatványok szerkesztését a közszféra számára.
A képzés tematikája az alkalmazhatóság, hatékonyság és eredményesség szempontjait követi, az üléseket szociális munkás és pszichológus irányítja. A tanfolyamot a Szülőföld Alap Oktatási és Szak­képzési Kollégiuma támogatja. Jelentkezni a 0740 314 680-as telefonon lehet.

Hozzászólások
Szavazás
Ön beoltatta-e magát koronavírus ellen?
eredmények
szavazatok száma 1785
szavazógép
2011-02-24: Közélet - Fekete Réka:

Életet menthet a pánikgomb

Pénteken jótékonysági farsangi bált tart a sepsiszentgyörgyi Diakónia Keresztyén Alapítvány Baróton.
2011-02-24: Közélet - :

Alapítványi eredményhirdetés

Harminchat pályázat érkezett a Háromszéki Közösségi Alapítvány által meghirdetett, húszezer lejes alapból gazdálkodó, Ötletből építs közösséget! programra.