Mi, hol, mikor

2007. október 12., péntek, Mi, hol, mikor?
Múzeumi rendezvény

A Székely Nemzeti Mú­zeum holnap, a pottyandi tájház felavatásának hetvenedik évfordulóján ünnepséget szervez. A programból: 10.30 órától megnyitó, tárlatvezetés a tájházban, 11 órától a Csíkmenasági Hagyományőrző Együttes zenés előadása Károly Veronka vezetésével, 12 órától Szőcsné Gazda Enikő tart vetített képes előadást A fiság völgye népi értékei címmel.

Az összefogás napja Erdővidéken

Holnap Vargyason harmadik alkalommal szerveznek Erdővidéki összefogásnapot. Most egy négy és fél éves kisfiú, Császár Istvánka második agydaganatműtétje költségeinek előteremtése a cél. A rendezvény a helyi művelődési otthonban lesz: 10 órától gyermekprogram baróti, olaszteleki és vargyasi kisiskolások részvételével, 16 órától fellépnek a vargyasi dr. Borbáth Károly Általános Iskola tanulói, a Csudálókő néptáncegyüttes, a Varga testvérek, a baróti Szent Adalbert Egyesület BAKI csoportja, 19 órától pedig a Dugó és a Haverock, valamint a TransylMania koncertezik.

Olvasómaratoni

A száz éve született Dsida Jenő emlékére ma Sepsiszentgyörgyön a Bod Péter Megyei Könyvtárban és Kézdivásárhelyen a Báró Wesselényi Miklós Városi Könyvtárban olvasómaratonit szervez Psalmus Hungaricus címmel az Erdélyi Magyar Ifjak. Mindkét helyen a rendezvény 18 órakor kezdődik.

Nyílt napok a Váradi-iskolában

Az első osztályba induló gyermekeknek és szüleiknek tartanak nyílt napot októberben két alkalommal a sepsiszentgyörgyi Váradi József Általános Iskolában. 16-án a Step by step osztályokba készülőket várják 8 órától, 23-án pedig a hagyományos és az újból induló református osztályok jövendőbeli elsősei és szüleik látogathatják az órákat. (fekete)

Kiállítás

A sepsiszentgyörgyi Gyárfás Jenő Képtárban vasárnap 12 órakor lesz a Festészet napi kiállítás ünnepélyes megnyitója. A tárlatot Bráda Tibor festőművész, a Festé­szet Napja Alapítvány elnöke nyitja meg. Házigazda: Jánó Mihály művészettörténész. Kiállító művészek Budapestről: Bráda Tibor, Dréher János, Szotyori László, Váli Dezső, Sepsiszentgyörgyről: Miklóssy Mária, Péter Alpár, Péter János, Ütő Gusztáv, Vinczeffy László.

Hitvilág

* Kézdivásárhelyen vasárnap 15 órától unitárius istentisztelet lesz az evangélikus templomban.

* Az illyefalvi katolikus templomban vasárnap 11 órától Zorkóczy Zenóbia művésznő mutatja be a Wass Albert műveiből összeállított Dalol a honvágy című műsorát.

Közlekedés

Kedden délután telefonon értesítették a nagyborosnyói rendőröket, hogy a 17-es községi úton egy 46 éves helybeli lakos balesetet szenvedett. A helyszínre érkező rendőrök összetört robogót találtak a megjelölt helyen, a vezetőt közben már hazavitték. Ké­sőbb az áldozatot mentővel a sepsiszentgyörgyi kórházba szállították, ahol kiderült, hogy nyakcsigolyatörése van. A baleset körülményeinek feltárása folyamatban. (Rendőrségi tájékoztató)

Ügyeletes gyógyszertár

Sepsiszentgyörgyön mától csütörtökig naponta 20—8 óráig a Mihai Viteazul téri Hygea (telefon: 0267/351 057) gyógyszertár teljesít éjszakai szolgálatot.

Fogászati ügyelet

Sepsiszentgyörgyön szombaton és vasárnap 10―12 és 14―16 óráig a DHD fogászat (Stadion utca 16., telefon: 351 069) teljesít sürgősségi szolgálatot.

Közösségért Kupa (Sport)

Mától vasárnapig a Kovászna Megyei Sportigazgatóság mellett található pályák teniszversenynek adnak otthont, amelynek a sepsiszentgyörgyi Tenis Club 13 a szervezője. A viadalon 10—12, 12—14 év közötti gyerekek, valamint ifjúsági és veterán teniszezők vehetnek részt. A kicsik pénteken 10, a nagyok pedig szombaton 12 órakor kezdenek. További információkért hívják a 0740 628 960-as telefonszámot.

Kézilabda (Sport)

Csütörtökön reggel kezdődött, és vasárnap délelőtt ér véget az az ifjúsági II. fiú kézilabdatorna, melynek a sepsiszentgyörgyi sportcsarnok ad otthont. A két megyeszékhelyi együttes — a Madison Travel és a Kós Károly ISK — mellett pályára lép további négy brassói gárda — a Sportprogramos Líceum, a Rom-Cri HC, a Dinamo, a Junior Crct. — és a Fogaras ISK is.

Jótékonysági mérkőzés (Sport)

Jótékonysági labdarúgó-mérkőzésen lép pályára pénteken Kolozsváron egy korábbi holland kiválóságokból álló csapat ellen az 1994-es világbajnokságon negyeddöntős román alakulat. A Bajnokok estélye elnevezésű rendezvényen többek között Frank de Boert, Arthur Numant, Wim Jonkot és Ruud Gullitot, továbbá a szervező Gheorghe Popescut és volt játékostársait, Gheorghe Hagit, Adrian Iliét, Viorel Moldovant, Dan Petrescut láthatja a közönség. A találkozót a két ország jelenlegi futballválogatott Európa-bajnoki selejtezőjének előestéjén rendezik. A bevételt az S. O. S., gyermekfalvak javára fordítják.

Hozzászólások
Szavazás
Ön be fogja-e oltatni magát koronavírus ellen?eredmények
szavazatok száma 2156
szavazógép
2007-10-11: Sport - x:

Remekeltek a szentgyörgyi autósok (Autósport)

Az elmúlt hét végén Rozsnyó adott otthont az országos hegyi gyorsasági bajnokság 9. és 10. futamának, a megmérettetés szervezője a Román Autósport-szövetség volt.
2007-10-12: Elhalálozás - x:

Elhalálozás

Elhalálozás
Fájdalommal tudatjuk, hogy a drága jó férj, testvér, és sógor,
BÍRÓ JÓZSEF
volt postaalkalmazott
életének 81. évében 2007. október 11-én hosszas betegség után csendesen elhunyt.
Temetése 2007. október 13-án 15 órakor lesz a közös temető ravatalozóházából.
Részvétfogadás a temetés napján 14 órától.
A gyászoló család
4200200