Bardocon nem emelnek adót

2007. október 13., szombat, Közélet

Bár a kormány még adós az inflációs ráta közlésével, a bardoci önkormányzat nem várt tovább, s megállapította a jövő évi adók és illetékek mértékét, hogy idejében megtervezhesse a 2008-as költségvetést. Balázsi Dénes polgármester javaslatára a helyi tanács keddi ülésén egyöntetű szavazattal döntöttek arról, hogy a helyi adókat és illetékeket az ideiek szintjén tartják.

A testület harmadszor is határozatot hozott az ADETCOV megyei gazdasági és területfejlesztési egyesülethez való csatlakozásról, ugyanis az előző két határozatot visszadobta a prefektúra. Mostanra a megyeháza és a kormánymegbízotti hivatal jogászai egyeztették az elfogadható változatot.

A prefektúra visszautasította még a múlt havi ülésen született határozatot, melyben a székelyszáldobosi vízvezetési és az erdőfülei óvodaépítési munkálatok felügyeletére neveztek ki ellenmérnököt. A polgármester szerint a jogász rosszindulatán múlott az egész, de nem vitáznak, a formai hibát kijavították, s a testület elfogadta a határozatot. Költségvetés-kiegészítést is eszközöltek. Elosztották azt a 81 000 lejt, amit még a személyi jövedelemadóból kapott vissza a község. Ebből biztosítani tudják a fogyatékosok gondozóinak bérét év végéig, a többit intézményfenntartásra, különböző szolgáltatások törlesztésére fordítják.

A testület kifejezte óhaját, hogy a község leendő címerében a fő heraldikai elem medve legyen, mellette meg fa, a többség véleménye szerint tölgy, néhányan a fenyőre voksoltak. A terveket majd kifüggesztik, és véleményezni lehet.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a június 9-i európai parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1473
szavazógép
2007-10-13: Belföld - Ferencz Csaba:

Belföldi hírek

Kinevezték az új mezőgazdasági minisztert
Dacian Cioloş (felvételünkön) lett az új mezőgazdasági miniszter, miután tegnap alig három órára a miniszterelnök javaslatának benyújtása után Traian Băsescu államfő is aláírta az új tárcavezető kinevezését. A mezőgazdasági szakértőként számon tartott, 38 éves Cioloş miniszteri tanácsadóként kezdett el dolgozni 2005-ben a mezőgazdasági tárcánál, ahol mostani kinevezéséig államtitkár-helyettesként felelt az európai külkapcsolatokért.
2007-10-13: Közélet - Ferencz Csaba:

Gyengén ereszt a pityóka

Alig tizennégy és fél ezer kilogrammos átlagterméssel a beültetett terület háromnegyedénél tart az idei háromszéki burgonyaszüret.