Helybelieket alkalmaznak

2011. március 31., csütörtök, Faluvilág

Megkezdték a kockakő felszedését a 121-es országút Páván átvezető részén. Első lépésként a csatornacsöveket fektetik le – közölte Ádám Attila polgármester.

Ezután következik az úttest javítása, az aszfaltozás. A csatornázást két hónapon belül tervezik elvégezni. A vízvezeték csöveit később helyezik el úgy, hogy nem rongálják meg az új aszfaltszőnyeget – hangsúlyozta az elöljáró. A kockakövet a megye önkormányzatai kapják meg, de az alapozást – amit szintén felszednek – a mezei utak javítására használják. A csatornahálózat és a megjavított út előnyein kívül a nagyszabású munkálat másik hozadéka, hogy a kivitelező cégek helyi munkaerőt alkalmaznak. A csatornázásnál már nyolc-tíz zabolai dolgozik. A munkalehetőség Magyarországon dolgozó szakembereket is hazacsalogatott, sőt, erőgéppel rendelkező helybeli is munkát kapott. Az útjavításnál tíz-tizenöt újabb munkahelyre számít a községvezető, előnyben lesznek a kőművességben, vasazásban és ácsmunkában jártas személyek.(bokor)

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint mikor lesz vége a koronavírus-járványnak?eredmények
szavazatok száma 437
szavazógép
2011-03-31: Család - :

Törvénytár: az örökösödésről (2.)

Az örökösödés a tulajdonjog megszerzésének egyik módja, amelyen egy elhalálozott személy vagyonának átszállása értendő a törvény, illetve az elhunyt által meghatározott egy vagy több személyre.
2011-03-31: Faluvilág - Kisgyörgy Zoltán:

Pávai virágok

A református gyülekezeti házat a falu jelesebb faragómestereinek és kézimunkázó asszonyainak munkái díszítik. Elsőként néhai Deák Béla igazi néptanító, ezer- és faragómester faragott béléstábláiban gyönyörködtünk, akiről Banner Zoltán Csillagfara­gók című munkájában írta, hogy Szervátiusz Jenő is meglátogatta: "végtelen, fel-feltorlódó, mértani-kopjás ábraritmusban szakadt fel egy élet művészi önmegtartóztatása". Nevét méltán viseli a falucska iskolája, amelynek évtizedekig volt tanítómestere. A terembelső azt a minta- és motívumvilágot is elénk tárja, amely Barabás Zsomborra, az iskola másik, tragikusan elhalt tanítójára, Orbaiszék egyik legkiválóbb faragómesterére emlékeztet. Emlékét, hagyatékát, tehetségét fiai viszik tovább.