Mi, hol, mikor

2007. október 16., kedd, Mi, hol, mikor?
Színház

A sepsiszentgyörgyi színház kamaratermében holnap 19 órától Ruszuly Éva egyéni előadóestjének — Visky András: Júlia — előbemutatója. Jegyek elővételben a pénztárnál.

Bábszínház

A sepsiszentgyörgyi Tamási Áron Színház bábtársulata a stúdióteremben ma 10 és 12 órától Tamási Áron Szegény ördög című bábjátékát mutatja be. Rendező: Nagy Kopeczky Kálmán.

Tánc

A Kijevi Opera- és Balettszínház október 27-én Sepsiszentgyörgyön vendégszerepel Bizet Carmen című operájának nyomán készült balettelőadásával. Librettó és koreográfia: Radu Poklitaru. Az előadás a kultúrpalota nagytermében lesz. Jegyek mától a színház pénztáránál válthatók 40, 60 és 75 lejes áron.

Képernyő

A Duna TV ma 12.30 órakor kezdődő Kívánságkorsár című műsorában Dancs Annamari énekel.

Rádió

A Sepsi Rádió Magasles című ökológiai műsorában ma 18 órától: beszélgetés Korodi Attila környezetvédelmi miniszterrel a Natura 2000 projektről Háromszék és Hargita megyében. A műsor további tartalmából: Pillanatkép a természetből, Díszállatok a lakásban, A szelektív hulladékgyűjtésről, Vetélkedő iskolásoknak.

Borkóstoló

A baróti Erdővidék Múzeuma szombaton 17 órától bográcsolással egybekötött borkóstolót szervez a múzeum pincéjében. A Karádi betyárlevest elkészíti és a borkóstolót tartja Borbély Zsolt Attila aradi borszakértő. Részvételi díj 30 lej. Jelentkezni a múzeumban lehet naponta 9—17 óráig. A helyek száma korlátozott, kérik az érdeklődőket, csütörtökig jelezzék részvételi szándékukat a 0267/377 078-as telefonon.

Pályázat

A budapesti Kézen Fogva Alapítvány pályázatot hirdet értelmi fogyatékosokat és autistákat segítő gondozó, ápoló, oktató, nevelő és fejlesztő intézmények, civil szervezetek számára a tankönyvek, szakkönyvek, tanítási, nevelési, fejlesztési segédeszközök beszerzésére. A pályázatokat október 18-ig kell eljuttatni a kiíróhoz. Érdeklődni, jelentkezési lapot kérni a következő címen lehet: Murányi Beáta, 1093 Budapest, Lónyai utca 19., postacím: 1461 Budapest, pf. 234, e-mail: muranyi.beata@kezenfogva.hu, www.kezenfogva.hu.

Ma a sepsiszentgyörgyi stadionban

Ritkán látható országos bajnokságra kerül sor ma a sepsiszentgyörgyi stadion atlétikai pályáján: a vak és gyengén látó atléták vetélkedőjére. A megyei atlétikai szövetség elnöke, Kodolányi András közölte, hogy a verseny 10 órakor kezdődik. (á)

Hozzászólások
Szavazás
Ön be fogja-e oltatni magát koronavírus ellen?eredmények
szavazatok száma 1921
szavazógép
2007-10-16: Elhalálozás - x:

Elhalálozás

Elhalálozás
Mély fájdalommal tudatjuk, hogy a brassói
özv. SIPOS SÁNDORNÉ
BALÁZS IRÉN
életének 76. évében hirtelen elhunyt.
Drága halottunk földi maradványait 2007. október 16-án 14 órakor helyezzük örök nyugalomra a brassói Spreng temető ravatalozójából.
Részvétfogadás a temetés előtt egy órával.
A gyászoló család
4200245
2007-10-16: Közélet - Szekeres Attila:

Brüsszelben reklámozni a megyét

Háromszék saját standdal szerepelt a múlt héten, az európai régiók és városok hetén Brüsszelben szervezett európai nyílt napokon. Az Európai Régiók Tanácsának őszi ülésszakával egybeeső kiállításon a Demeter János elnök vezette megyei önkormányzati küldöttség a megyét reklámozta, nemcsak turisztikai szempontból, hanem befektetési lehetőségekre is rámutatva.