Gázrobbanás tizenöt áldozattal

2007. október 16., kedd, Világfigyelő

Tizenötre emelkedett a dnyipropetrovszki gázrobbanás áldozatainak a száma, a tragédia miatt az ukrán elnök mára nemzeti gyásznapot hirdetett, a hatóságok pedig őrizetbe vették a helyi gázszolgáltató főmérnökét és egyik helyettesét.

Viktor Juscsenko szerint a hatóságok befagyasztották a tragédiáért felelősnek tartott Dnyiprogaz gázszolgáltató vállalat számláit, hogy biztosítsák a kártérítést az állam és a polgárok által elszenvedett veszteségekért. A katasztrófa: a gázelosztó állomás berendezései mondták fel a szolgálatot, ez eredményezte a nyomás olyan mértékű ― 300―400-szoros ― megemelkedését, hogy a tűzhelyekből az elzárt csapok ellenére is hallható sziszegéssel ömlött a gáz.

Hozzászólások
Szavazás
Ön be fogja oltatni magát koronavírus ellen?eredmények
szavazatok száma 4537
szavazógép
2007-10-16: Világfigyelő - x:

Kommunista pártkongresszus Kínában

A politikai reformok folytatását ígérte Hu Csin-tao államfő, pártelnök a Kínai Kommunista Párt kongresszusát megnyitó tegnapi beszédében, de leszögezte, hogy az átalakítást továbbra is a párt irányítja erős kézzel. A párt XVII. kongresszusán 2200 küldött vesz részt, a tanácskozás tervek szerint október 21-ig tart. Szakértők szerint a kínai párt és állam 64 éves vezetőjét várható újraválasztása után egy hozzá lojálisabb csapat veszi majd körül.
2007-10-16: Világfigyelő - x:

Koalíciós megállapodás Ukrajnában

Ma írják alá az ukrán ,,narancsos erőkhöz" kötődő pártok a koalíciós megállapodást.