Megnyílt Sárosi Csaba kiállítása

2011. április 18., hétfő, Közélet

Tegnap délben számos művészetkedvelő jelenlétében nyílt meg Sárosi Csaba grafikusművész jubileumi kiállítása a kézdivásárhelyi Céhtörténeti Mú­zeum Incze László Kiállító­termében.

Deák Ferenc és Sárosi Csaba

Az 1951-ben Szász­régenben született, 1982 óta az udvarterek városában élő és alkotó művész-tanárt elsőként Di­mény Attila néprajzkutató, a múzeum vezetője köszöntötte, majd dr. Deák Ferenc magyartanár a hatvanadik életévében járó művész 2010-ben vegyes technikával készült munkáit méltatta. A megnyitón verset mondott Józsa Irén magyartanár, a Molnár Józsiás-iskola régizenekara pedig reneszánsz és barokk táncokat adott elő. Sárosi Csaba jubileumi tárlata május 12-ig tekinthető meg.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a június 9-i európai parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1501
szavazógép
2011-04-18: Közélet - :

Keresik a befektetőt Vidombákra

A Brassó Megyei Tanács április 13-án meghirdette a versenytárgyalást a vidombáki repülőtér megépítésére. Június 1-jéig várják azt a tőkeerős kivitelezőt, mely koncesszióba veszi a létesítményt, biztosítja a tervezést, finanszírozást, működtetést és karbantartást.
2011-04-18: Közélet - :

Elhunyt Szőcs Ferike

Két és fél éve fogott össze Erdő­vidék a nagybaconi leukémiás Szőcs Ferike megmentése érdeké­ben. A régió lakossága kisebb csodát vitt véghez, hiszen az önmagában is jelentős támogatás összegyűjtése mellett sikerült az egész ország figyelmét felkelteni, az adományoknak köszönhetően az akkor alig ötesztendős kisfiú esélyt kapott a gyógyulásra.