Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Brüsszelben a Tamási Áron Színház

2007. október 18., csütörtök, Közélet

John Millington Synge A nyugati világ bajnoka című előadását a brüsszeli Saint-Michel Színházban mutatta be tegnap este a sepsiszentgyörgyi Tamási Áron Színház.

A társulat Kónya-Hamar Sándor európai parlamenti képviselő meghívására vendégszerepelt Brüsszelben. Az EP-képviselő célja megismertetni az erdélyi magyar színjátszás utolérhetetlen varázsát a belgiumi és nyugat-európai magyar közösséggel, a kint élő EU-hivatalnokokkal, valamint a színházszerető publikummal.

A sepsiszentgyörgyi színházat mindkét színházi szakma, a magyar és a román egyaránt legértékesebb társulatai közt tartja számon, s elsőszámú nagykövete annak a kisvárosi közösségnek, mely otthont ad neki — olvasható Kónya-Hamar Sándor közleményében.

A magyar nyelvű előadás megértését kivetített angol feliratozás segítette: Európa soknyelvű, nemzetközi fővárosában ez volt az első, teljes estét betöltő, hivatásos, magyar nyelvű színházi produkció.

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint lesz-e előrehozott parlamenti választás idén?eredmények
szavazatok száma 204
szavazógép
2007-10-18: Elhalálozás - x:

Elhalálozás

Köszönetnyilvánítás
Köszönetünket fejezzük ki mindazoknak, akik drága halottunk, KUTI LENKE temetésén részvétüket nyilvánították, és sírjára virágot helyeztek.
A gyászoló család
2504088
2007-10-18: Közélet - Farkas Réka:

Veszélyben a kézdivásárhelyi kórház (Nem rendezi a minisztérium az adósságokat)

Ismét kényszervégrehajtás és bezárás veszélye fenyegeti a kézdivásárhelyi kórházat. Tavaly év végén megjelent ugyan egy kormányrendelet, amelyben a szaktárca átvállalta az egészségügyi intézmények korábbi adósságait, ám eddig egyetlen lejt sem utaltak ki e célra.