Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Nem rendezi a minisztérium az adósságokatVeszélyben a kézdivásárhelyi kórház

2007. október 18., csütörtök, Közélet

Ismét kényszervégrehajtás és bezárás veszélye fenyegeti a kézdivásárhelyi kórházat. Tavaly év végén megjelent ugyan egy kormányrendelet, amelyben a szaktárca átvállalta az egészségügyi intézmények korábbi adósságait, ám eddig egyetlen lejt sem utaltak ki e célra.

A kézdivásárhelyi kórháznak akkor húszmilliárd régi lej tartozása volt, és ez az összeg hónapról hónapra nő a büntetőkamatok miatt. A hitelezők egyre türelmetlenebbek, legutóbb a kézdivásárhelyi Goscom jelezte, nagyon nagy szüksége van arra a 2,5 milliárd régi lejre, mellyel a kórház adósuk, ha nem kapják meg rövid időn belül a pénzt, kénytelenek lesznek végrehajtóhoz fordulni. Ebben az esetben lakat kerül az intézményre, és a végrehajtással megbízott elárverezteti a pénzzé tehető ingóságokat, hogy az eljárást kezdeményező cég megkaphassa kinnlevőségét. György Ervin prefektus a minisztériumban próbált közbenjárni, de két nap alatt sem Eugen Nicolăescu tárcavezetővel, sem Székely Ervin RMDSZ-es államtitkárral nem sikerült beszélnie. ,,Sem az irodai, sem mobiltelefonon nem válaszolnak, hiába hívtam őket naponta több alkalommal" — mondja a prefektus. A kézdivásárhelyi kórház adóssága azért növekedett ekkorára, mert egy rossz minisztériumi besorolás miatt idén januárig kevesebb pénzt kapott az egészségügyi pénztártól, mint más hasonló intézmények.

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint lesz-e előrehozott parlamenti választás idén?eredmények
szavazatok száma 1167
szavazógép
2007-10-18: Közélet - x:

Brüsszelben a Tamási Áron Színház

John Millington Synge A nyugati világ bajnoka című előadását a brüsszeli Saint-Michel Színházban mutatta be tegnap este a sepsiszentgyörgyi Tamási Áron Színház.
2007-10-18: Közélet - Váry O. Péter:

Delikatesz (A Látó a sajtóklubban)

Mert a csemege nem elég kifejező, nem elég árnyalt egy olyan est jellemzésére, mint a tegnapi a Holló Ernő Sajtóklubban. Hol a Látó irodalmi folyóirat szerkesztői-munkatársai, a régebbiek és a mostaniak tartottak valóságos irodalomtörténeti előadást, s élő bemutatót — akár színpadra is kívánkozót — önmaguk legjavából.