Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Pityókás kampánynyitó HáromszékenSógor Csaba a legjobb zsákban futó

2007. október 19., péntek, Közélet

Pityókával igyekezett megszínesíteni háromszéki kampánynyitóját az RMDSZ, a burgonyanap okán szervezett rendezvény tegnap délután Dálnokon politikai akcióvá alakult, ám a kellemes októberi hétköznapon éppen a célközönség, a választópolgárok hiányoztak a rendezvényről.

Megtelt a Dózsa-szobor előtti tér, de alig lehetett látni ,,civil" helybelit, olyat, aki valós érdeklődésből, és nem szolgálati kötelességből, elkötelezettségből jelent meg. Ott volt számos RMDSZ-tisztségviselő, köztük Markó Béla elnök, és kivezényelték a helybeli kisiskolásokat, óvodásokat, sőt, Sepsiszentgyörgyről is vittek diákcsoportot. A gyermekek a krumpli ünnepére érkeztek, és fogalmuk sem volt arról, hogy politikai megmozduláson vesznek részt, s arról sem, hogy az ajándékba kapott reklámtrikók kampányeszközök, a versenyek győztesei az RMDSZ jutalmát vihetik haza, hogy a szövetség tulipános jelképe a kis zászlókra felfestett logó. Szorgalmasan dolgoztak, készítették krumplibábjaikat, amíg elhangzottak a hivatalos beszédek.

Markó Béla, az RMDSZ elnöke azt emelte ki, hogy föl kell fedeznünk a szülőföldet, a múltat és a jövőt, és a távlati lehetőségeket kell szem előtt tartani a burgonya esetében is. ,,Ott kell lennünk Brüsszelben, mert dolgunk van. El kell érnünk, hogy a mezőgazdaság ne senyvedjen, ott kell lennünk, hogy olyan feltételrendszereket alakítsunk ki, amelyek lehetővé teszik a Székelyföldön is a jövedelmező gazdálkodást" ― hangsúlyozta, és kiemelte: jelképes értékű, hogy Háromszéken pityókatokánnyal indítják a kampányt. S valóban, hatalmas üstben főtt a pityókatokány, a helybeliek arról is gondoskodtak, hogy az RMDSZ-elöljáróknak külön sátor alatt terítsenek asztalt. Az EP-képviselőjelöltek bemutatkozását ez alkalommal krumplihámozó versennyel kötötték össze, igaz, a negyvenöt tagú listáról alig kilencen voltak jelen, az első, befutó helyeken szereplők közül csak Sógor Csaba tette tiszteletét. Ő a pityókapucolásban nem járt élen, de a zsákban futást sikerült megnyernie.

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint lesz-e előrehozott parlamenti választás idén?eredmények
szavazatok száma 1130
szavazógép
2007-10-19: Közélet - Farkas Réka:

Kis lépések, nagy célok (Markó bizakodó)

Nem tartja reménytelennek Markó Béla, az RMDSZ elnöke, hogy a román pártok is elfogadják a szövetség regionális átszervezésre kidolgozott tervezetét.
2007-10-19: Közélet - Ferencz Csaba:

Hiányzó szakpolitikák (Burgonyanap)

Tegnap a háromszéki burgonyanap keretében szakmai konferenciát is tartottak. A krumplitermesztés és -értékesítés gondjait az illetékesek a piaci viszonyokra, a hiányzó értékesítési szövetkezetekre hárították.