Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

1956-ra emlékezünk

2007. október 19., péntek, Közélet

Az 1956-os magyar forradalomra és szabadságharcra ünnepi keretek között emlékezik a háromszéki Volt Politikai Foglyok Szövetsége, valamint az Erdélyi ’56-os Bajtársi Társaság. Az alábbi emlékező eseményekre a szervezők mindenkit szívesen látnak.

Október 21-én, vasárnap 11 órakor Sepsiszentgyörgyön a belvárosi református templomban ökumenikus istentisztelettel kezdődnek az évfordulós események. Ekkor adja át dr. Kiss Tamás, a magyarországi Politikai Foglyok Országos Szövetségé­nek alelnöke a tíz ötvenhatosnak a POFOSZ-emlékérmét.

Október 23-án, kedden, a magyar forradalom és szabadságharc 51. évfordulóján 10 órakor a városházán és a Csíki utcában a Szalai Attila egykori lakásán lévő emléktábláknál koszorúznak, ezt követően, 11 órától elhunyt bajtársaik sírhelyeinél emlékeznek, először a szemerjai temetőben, majd a katolikus, református és köztemetőben virágot helyezve el sírhantjukon.

Délután négy órakor az Erzsébet-parki kopjafánál, majd az ’56-os Emlékparkban (a Vá­rosi Művelődési Háznál), a tavaly felszentelt emlékoszlopnál helyezik el a kegyelet koszorúit.

Ünnepi beszédet mond Török József, a Volt Politikai Foglyok Kovászna Megyei Szövetségének elnöke, valamint dr. Kiss Tamás a POFOSZ képviseletében. Az események viharában született verseket diákok tolmácsolják.

Az ünnepség végezetével a Városi Művelődési Ház gyűléstermében a szervezők állófogadást adnak.

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint lesz-e előrehozott parlamenti választás idén?eredmények
szavazatok száma 940
szavazógép
2007-10-19: Közélet - Ferencz Csaba:

Hiányzó szakpolitikák (Burgonyanap)

Tegnap a háromszéki burgonyanap keretében szakmai konferenciát is tartottak. A krumplitermesztés és -értékesítés gondjait az illetékesek a piaci viszonyokra, a hiányzó értékesítési szövetkezetekre hárították.
2007-10-19: Közélet - x:

A vegyes választási rendszer jöhet

Az RMDSZ egyetért azzal, hogy a kormány felelősséget vállaljon a vegyes választási rendszerért, amelyben a parlamenti mandátumok felét egyéni körzetes választással lehessen elfoglalni, a másik felét pedig listás szavazással — nyilatkozta tegnap Kelemen Hunor, az RMDSZ ügyvezető elnöke.