Hírsaláta

2011. május 10., kedd, Belföld

JOBBIK–MPP PARTNERSÉG. Stratégiai partnerség kialakítására törekszik a Jobbik az MPP-vel – jelentette be szatmárnémeti irodájának megnyitóján Szegedi Csanád, a szélsőségesnek tartott magyarországi alakulat EP-képviselője. Az iroda a helyi MPP-székházban kapott helyet, az ideiglenes irodavezető pedig Hegedűs Pál, az MPP Szatmár megyei szervezetének elnöke. Szász Jenő, a polgári párt elnöke viszont úgy nyilatkozott: együttműködésük feltétele az, hogy a Jobbik rendezze a Fideszhez fűződő viszonyát, hiszen az MPP természetes politikai szövetségese a magyarországi kormánypárt. (Krónika)

MEGSZORÍTÁSOK A TITKOS DOKUMENTUM­BAN. Rendkívül kemény intézkedéseket tartalmaz a Nem­zetközi Valutaalap egyik titkos dokumentuma – legalábbis ezt állítja Adrian Năstase volt miniszterelnök. A szociáldemokrata politikus úgy tudja, a dokumentum szerint a 2012–2013-as időszakban csökkentik a kórházi ágyak számát, a gyógyszerekre fordított kiadásokat, elbocsátásokat terveznek az állami vállalatoknál, előkészítik a Tarom légitársaság és az állami vasúti társaság áruszállítási vállalatának magánosítását. (Jurnalul Naţional)
ELLENZÉKI POLGÁRMESTER NAGYBÁNYA ÉLÉN. Cătălin Cherecheş, a Szociál–Liberális Szövetség jelöltje nyerte meg az időközi polgármester-választásokat Nagybányán, miután a korábbi városgazdát két és fél év börtönbüntetésre ítélték hivatali visszaélés miatt. A korábban a Szociáldemokrata Pártban tevékenykedő, majd a liberálisokhoz átigazoló politikus a voksok 51 százalékát szerezte meg. A szociáldemokraták, liberálisok és konzervatívok mellett az RMDSZ is őt támogatta. A részvételi arány amúgy rendkívül alacsony, 31 százalékos volt. (Kolozsvári Rádió)
NEM FUTJA ÚJ CIPŐRE A VALUTAALAPNÁL. Cipőt váltott tegnap Jeffrey Franks, a Nemzetközi Valutaalap (IMF) küldöttségének vezetője, miután újságírók bemutatták: szombaton lyukas talpú cipőben ment a Cotroceni-palotába, ahol Traian Băsescu államfővel találkozott. Tegnapi sajtótájékoztatóján a cipőcsere témáját nem kívánta részletezni az IMF képviselője. Mint fogalmazott, Románia gazdasági kilátásairól kell beszélnie, nem a cipőkről. Néhány román újságíró azonban megjegyezte: a lyukas talpú lábbelit levetette ugyan Franks, de egy meglehetősen elnyűtt cipőt választott helyette, ráadásul az barna volt, így nem illett a fekete öltönyhöz. 2007-ben hasonló helyzetbe került Paul Wolfowitz, a Világbank elnöke, akiről egy mecsetben tett látogatása során kiderült, hogy lyukas zoknit viselt. (Realitatea)

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Ön szerint ki a felelős a közel-keleti konfliktusért?


eredmények
szavazatok száma 2070
szavazógép
2011-05-10: Belföld - Farcádi Botond:

Belföldi hírek

Százezer új munkaszerződés
Az új munkatörvénykönyv életbelépése és a feketemunka visszaszorítását célzó összetett ellenőrzések nyomán egy hét alatt 102 870-nel nőtt a munkaszerződések száma – jelentette be tegnap Emil Boc kormányfő, a munkaügyi tárca ideiglenes vezetője.
2011-05-10: Közélet - Kisgyörgy Zoltán:

Angol főméltóságok Miklósváron (Nem utazik Zalánpatakra a herceg)

Nászútja során nem utazik Zalánpatakra Vilmos brit herceg és felesége, Katherine – cáfolta a világhálón megjelent sajtóinformációkat lapunk kérdésére gróf Kálnoky Tibor, aki részt vett a nemrég tartott királyi esküvőn. Hang­súlyozta: a fiatal pár nem látogat el sem Zalánpatakra, sem Miklósvárra.