Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Hány a csendőr?

2007. október 19., péntek, Közélet

Ismét olyasmit kérdeznek, amit nem árulhatok el — vágott vissza Adrian Faur alezredes, a Dózsa György nevét viselő megyei csendőr-felügyelőség parancsnoka, amikor az állomány létszáma felől érdeklődtünk.

Elmondtuk neki, hogy a szintén belügyhöz tartozó rendőrség és a készenléti felügyelőség is közölte munkatársai létszámát. Közel nyolcszáz rendőr dolgozik a megyében, s a Mihai Viteazul Felügyelőségen 260-an, novembertől számuk 348-ra szaporodik, év végéig még harminccal nő. Ez utóbbi esetben a végcél 522. A csendőrség esetében a lészám ,,minősített információ" — zárta le a kérdést a parancsnok.

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint lesz-e előrehozott parlamenti választás idén?eredmények
szavazatok száma 1129
szavazógép
2007-10-19: Közélet - Szekeres Attila:

Fújatnak a rendőrök

Az országos rendőr-főkapitányság újabban tematikus akciókat szervez. Szeptemberben a felelőtlen gyalogosok megregulázása volt a cél, e hónapban az ittas gépkocsivezetők kiszűrése s a megelőző figyelmeztetések, hogy szeszes ital fogyasztása után ne üljenek volánhoz az emberek.
2007-10-19: Közélet - Fekete Réka:

Kegyetlen rendelet

Az elhunyt újszülötteket akkor is el kell temetni, ha csupán egy napot élnek. A vonatkozó rendelettel elvették a szülőktől azt a lehetőséget, hogy kérhessék, ha valamilyen kórral született kisbabájuk a kórházban meghal, ne kelljen a holttestet eltemetniük, bízhassák a hamvasztást a kórházra.