Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Magyar filmek Erdélyben

2007. október 20., szombat, Közélet
Romániai mozikban ritkán műsorra tűzött magyar filmekkel ünnepli a hét végén hetedik születésnapját a Filmtett című erdélyi folyóirat, amely ebből az alkalomból megrendezi a Filmtettfesztet, ahol a különböző seregszemléken díjazott magyar filmeket mutatják be Kolozsváron.

A korábbi években mindig májusban rendezték a fesztivált, hiszen akkor jelent meg a lap első száma, a vizsgaidőszak miatt azonban kevesebb egyetemista tudott részt venni a vetítéseken, márpedig elsősorban a fiatal értelmiségi réteget akarják megszólítani. Az idei programban rendkívüli csemegének ígérkezik a kolozsvári némafilmek vasárnapra tervezett vetítése, ahol — mint hajdanán — zongorista kíséri élőben a mozgókép-művészet első alkotásait. A közönség megtekintheti egyebek között Pálfi György Taxidermia című filmjét, amelyet a legjobb külföldi film Oscar-díjáért folyó versenyben jelölt Magyarország, a Kőszegi Edit és Szuhay Péter rendezte Menekülés a szerelembe című dokumentumfilmet, valamint Szász János Ópium — Egy elmebeteg nő naplója című alkotását. Az érdeklődők Csáki László, Nemes Jeles László és Nemes Gyula kisjátékfilmes magyarországi rendezőkkel találkozhatnak filmjeik vetítése után.

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint lesz-e előrehozott parlamenti választás idén?eredmények
szavazatok száma 938
szavazógép
2007-10-20: Közélet - x:

Jogainkat és méltóságunkat

A romániai magyarságnak vissza kell szereznie azt, amit a történelem során elvettek tőle, vagyis az anyagi javait, a jogait, a méltóságérzetét és az együttlétet a magyar nemzettel — fejtette ki tegnap Csíkszeredában Markó Béla RMDSZ-elnök.
2007-10-20: Közélet - x:

Harmadrész termés

Drámaian visszaesett Románia napraforgótermése idén a nyári szárazság miatt: 515 000 tonna az előző évi 1,6 millió tonnához képest.