Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Jogainkat és méltóságunkat

2007. október 20., szombat, Közélet
A romániai magyarságnak vissza kell szereznie azt, amit a történelem során elvettek tőle, vagyis az anyagi javait, a jogait, a méltóságérzetét és az együttlétet a magyar nemzettel — fejtette ki tegnap Csíkszeredában Markó Béla RMDSZ-elnök.

A november 25-i EP-választások előtti — Új honfoglalás jelszót viselő — kampány nyitórendezvényén Markó emlékeztetett arra, hogy a magyarság sokszor veszítette el és szerezte vissza ezt a hont a történelem folyamán; utoljára 1818—1819-ben vesztette el annak egy részét.

Hozzászólások
Szavazás
Mi a véleménye a magyar feliratok lefestéséről több székelyföldi településen?
eredmények
szavazatok száma 674
szavazógép
2007-10-20: Közélet - Iochom István:

Kézdivásárhely területfejlesztési terve

A céhes város hosszú távú területfejlesztési terve már évek óta foglalkoztatja a városvezetést. A téma Románia EU-s csatlakozása után még időszerűbbé vált, hiszen az Európai Unióban minden városnak rendelkeznie kell ilyennel.
2007-10-20: Közélet - x:

Magyar filmek Erdélyben

Romániai mozikban ritkán műsorra tűzött magyar filmekkel ünnepli a hét végén hetedik születésnapját a Filmtett című erdélyi folyóirat, amely ebből az alkalomból megrendezi a Filmtettfesztet, ahol a különböző seregszemléken díjazott magyar filmeket mutatják be Kolozsváron.