Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Markó egységre szólít

2007. október 22., hétfő, Közélet

Egységes politikai képviselet nélkül nincs reménye az erdélyi magyarságnak az autonómia kivívására ― jelentette ki szombaton Marosvásárhelyen Markó Béla, az RMDSZ elnöke a szövetség marosvásárhelyi kampánynyitó ünnepségén.

Markó a 2000-es marosvásárhelyi polgármester-választást idézte fel, amikor az RMDSZ akkori jelöltje, Fodor Imre az első forduló után 167 szavazat hiánya miatt nem győzhetett, miközben egy magyar független jelölt 797 voksot vitt el. Hangsúlyozta: ez emlékeztető, hogy mennyire lehet igazuk azoknak, akik Romániában és Magyarorszá­gon azt mondják, hogy van elég szavazata az erdélyi magyarságnak. Winkler Gyula, az RMDSZ-es lista harmadik helyezettje elmondta: az önrendelkezést nem kikiáltani, hanem gazdasági alapokra kell helyezni, ami alapos munkát igényel. Frunda György listavezető szerint Tőkés László független jelölt nem vette figyelembe a romániai magyarság érdekeit, ezért most úgy áll a helyzet, hogy vagy bejut az RMDSZ, vagy az erdélyi magyarságnak nem lesz képviselője az Európai Parlamentben. Az RMDSZ szerint ugyanis Tőkésnek nincs esélye arra, hogy megkapja a szavazatok ― számára mandátumot biztosító ― 2,85 százalékát.

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint lesz-e előrehozott parlamenti választás idén?eredmények
szavazatok száma 205
szavazógép
2007-10-22: Elhalálozás - x:

Elhalálozás

Elhalálozás
Szívünk mély fájdalmával tudatjuk, hogy a drága jó édesanya, nagymama, anyós, testvér, anyatárs, az oltszemi születésű kisbaconi
özv. BENEDEK ATTILÁNÉ
BOROS IRMA
életének 76. évében hirtelen elhunyt.
Drága halottunk földi maradványait 2007. október 23-án 14 órakor helyezzük örök nyugalomra a kisbaconi családi háztól.
Emléke legyen áldott, pihenése csendes.
A gyászoló család
2504095
2007-10-22: Közélet - Demeter J. Ildikó:

Csendes tiszteletadás

Mindig vannak, akiknek a haza és az igazság a mindenük ― emelte ki az ’56-os magyar forradalmat méltató prédikációjában Pap Sándor lelkész azok érdemeit, akik 51 évvel ezelőtt szembeszálltak az elnyomó hatalommal.