Csendes tiszteletadás

2007. október 22., hétfő, Közélet

Mindig vannak, akiknek a haza és az igazság a mindenük ― emelte ki az ’56-os magyar forradalmat méltató prédikációjában Pap Sándor lelkész azok érdemeit, akik 51 évvel ezelőtt szembeszálltak az elnyomó hatalommal.

A sepsiszentgyörgyi belvárosi református templomban tartott vasárnapi istentisztelet az évforduló jegyében zajlott, különösebb külsőségek nélkül. Világi, politikai szónoklatok, beszédek sem hangzottak el: dr. Kiss Tamás, a magyarországi Politikai Foglyok Országos Szövetségének alelnöke teljes csendben osztotta ki tíz székely bajtársának az ’56-os érdemkeresztet és oklevelet jelképes elismerésként, és nem csak nekik, hanem a mögöttük álló tizezreknek is, akiket nem lehet mind kitüntetni. Erdély egész magyarsága kapja a kitüntetést ― mondotta a jeles vendég, mielőtt egyenként gratulált volna a nevükön szólítottaknak. Sokan sírtak, egy hajdani ellenálló köszönetet, egy másik verset mondott. Végül a jelenlevők együtt énekelték el a magyar és a székely himnuszt.

Hozzászólások
Szavazás
Ön készül nyaralni idén?
eredmények
szavazatok száma 1396
szavazógép
2007-10-22: Közélet - x:

Markó egységre szólít

Egységes politikai képviselet nélkül nincs reménye az erdélyi magyarságnak az autonómia kivívására ― jelentette ki szombaton Marosvásárhelyen Markó Béla, az RMDSZ elnöke a szövetség marosvásárhelyi kampánynyitó ünnepségén.
2007-10-22: Közélet - Hecser László:

Képviselőitől vált meg a baróti RMDSZ

A baróti RMDSZ, a falvak szervezeteinek vezetőségét, választmányát, a megyei és helyi képviselőket tömörítő Baróti Egyeztető Tanács (BET) szerkesztőségünkbe eljuttatott politikai nyilatkozata szerint az RMDSZ színeiben a helyi tanácsban mandátumot nyert Bódi Sámuelt, Józsa Vilmost, Molnár Józsefet, Pál Ferencet és Süketes Jánost többé nem tekintik a frakció tagjainak.