Diákhitel határon túliaknak

2011. május 28., szombat, Gazdaság

Azok a Romániában vagy Szlovákiában élő magyar hallgatók, akik teljesítik a feltételeket, jogosultak lesznek a magyar diákhitelre.

A hitel igénybevételének feltétele a magyar állampolgárság, illetve az, hogy a fiatalnak olyan európai gazdasági térségi tagállam valamely felsőoktatási intézményében kell tanulnia, amely Ma­gyarországon elismerhető felsőfokú végzettséget ad – írta csütörtöki számában a Magyar Nemzet.
A Vajdaságban, illetve Kárpátalján élő magyar fiatalok egyelőre nem tudják igénybe venni ezt a lehetőséget, mert Ukrajna és Szerbia nem tagja az Európai Gazdasági Térségnek. A lap szerint a diákigazolványt és az azzal járó kedvezményeket minden határon túli magyar diák igénybe veheti, aki felveszi a magyar állampolgárságot, vagy hazai köz-, illetve felsőoktatási intézményben tanul.

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint milyen lesz a járvány negyedik hulláma?eredmények
szavazatok száma 1028
szavazógép
2011-05-28: Gazdaság - :

A keletieknek bármi jó?

Egy szlovákiai vizsgálat szerint némely nagy cégek – az eltérő ízlésvilágra és igényekre hivatkozva – gyakran silányabb termékeket dobnak piacra régiónkban, mint Nyugat-Európában. A gyártók ezt, természetesen, vitatják, megoldást talán Brüsszel hozhat.
2011-05-28: Gazdaság - :

Uborkaháború Spanyolország és Németország között

Különös uborkaháború kezdődött a német és a spanyol hatóságok között az immár négy halálos áldozatot követelő németországi hasmenésjárvány kapcsán. A német egészségügyi illetékesek ugyanis változatlanul azt állítják: Spanyolországból importált uborka okozza a május közepén kitört, véres hasmenéssel járó, veszélyes járványt.