Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Miniszálloda épül az Apor Péter Iskolaközpontban

2007. október 23., kedd, Közélet
A kézdivásárhelyi Apor Péter Iskolaközpontban 1242 tanulóval kezdték az új tanévet. Dezső Vencel igazgató érdeklődésünkre elmondta: a következő tanévben itt indul be országos szinten elsőként angol nyelvű turisztikai technikusképzés, a szaktantárgyakat is angol nyelven fogják elsajátítani, és a kereskedelmi osztályokban a faluturizmust szintén angol nyelven oktatják majd.

A tanári kar toborzása már megtörtént. Az iskola 2004-ben a Phare-program keretében nyert 540 000 eurót, amiből 40 000-et informatikai terem berendezésére fordítottak, építkezésre, iskolabővítésre pedig 500 000 eurót. Az iskolának nem kellett önrészt kitennie, csak a terület felmérési költsége hárult rá. Az épület tető alá is került, az átadási határidő 2008. április 24. A földszinten egy korszerű tankonyha, előadóterem (ebédlő) és laboratórium kap helyet, az emeleten pedig ötven férőhelyes miniszállodát képeznek ki. Az iskola tanulói itt fognak gyakorlatozni, a fogadóirodában három váltásban teljesítenek majd szolgálatot, és a konyhán is ők főznek. A jelenlegi bentlakás korszerűsítésére is sikeresen pályáztak, nyolcmilliárd régi lejt kaptak, amiből osztálytermeket és laboratóriumokat rendeznek be.

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint lesz-e előrehozott parlamenti választás idén?eredmények
szavazatok száma 264
szavazógép
2007-10-23: Közélet - Puskás Attila:

Vendégünk a ,,szegedi küldött”

Dr. Kiss Tamás jogász, a Magyarországi Politikai Foglyok Országos Szervezetének alelnöke kevés, de határozott szavú, tartásos ember, aki a viharosnak induló 1956 őszén a Szegedi Jogtudományi Egyetem diákja volt. Született anyaországi, de egyike azoknak az ’56-os politikusoknak, akik tudva tudják, hogy a Kárpátok ölelő karja egy nemzetnyi magyarságot fog át. Kiss Tamás bajtársunk és barátunk több napig lesz vendégünk, részt vesz ünnepi rendezvényeinken.
2007-10-23: Közélet - Farkas Réka:

Meddig tart a vitamin? (Tollraforgó)

C-vitaminnal kampányol az RMDSZ. Kampányülésein, rendezvényein osztogatják a tulipános jelképpel ellátott papírba csomagolt vitamint, melyen megtalálható az RMDSZ EP-képviselőinek ,,ajánlása": Fogyasszon napi 1 tablettát egy egészséges életmódért és erősebb immunrendszerért", alatta pedig ez olvasható: ,,RMDSZ — benne van a vitamin".