Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Igazmondó könyv Erdély székely fejedelméről

2007. október 23., kedd, Közélet
Lófő székely, a sófalvi sóbánya kamarása, az erdélyi hadsereg parancsnoka, bátor katonaemberként is hívő keresztény, 1603 májusától három hónapig Erdély székely fejedelme.

Székely Mózes az Erdély Mohácsának is nevezett, 1603. július 17-i, Brassó melletti csatában hunyt el négyezer magyar és székely harcostársával együtt a független Erdélyi Fejedelemség védelméért vívott harcban. A felsősófalvi származású, jelenleg Magyarországon élő, jogász végzettségű Szekeres Lukács Sándor (felvételünk) tegnap Sepsiszentgyörgyön a megyei könyvtár Gábor Áron Termében mutatta be Székely Mózes, Erdély székely fejedelme című könyvét. Kisgyörgy Zoltán helytörténész, lapunk munkatársa szerint minden iskolában helye lenne ennek az igazmondó történelemkönyvnek. A Sepsiszéki Székely Tanács és a Magyar Polgári Szövetség szervezésében tartott könyvbemutatón a szerző vetített képes előadásban ismertette a XVI. század végi és XVII. század eleji magyar, illetve erdélyi történelem Székely Mózeshez kötődő mozzanatait. (fekete)

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint lesz-e előrehozott parlamenti választás idén?eredmények
szavazatok száma 205
szavazógép
2007-10-23: Közélet - Iochom István:

Egy év és nem egy hónap (Agache-ügy)

Frunda György ügyvéd-szenátor október 8-i kézdivásárhelyi sajtótájékoztatóján azt mondta, egy hónap áll az Agache-ügy elítéltjeinek rendelkezésére, hogy a Legfelsőbb Bíróságon a per újratárgyalását kérjék.
2007-10-23: Közélet - x:

Egyre többen vezetnének

Jelentősen megnőtt a sofőrvizsgázók száma. Ebben az évben már ezerrel többen akarták megszerezni a jogosítványt, mint egy esztendővel ezelőtt.