Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Agache-ügyEgy év és nem egy hónap

2007. október 23., kedd, Közélet
Frunda György ügyvéd-szenátor október 8-i kézdivásárhelyi sajtótájékoztatóján azt mondta, egy hónap áll az Agache-ügy elítéltjeinek rendelkezésére, hogy a Legfelsőbb Bíróságon a per újratárgyalását kérjék.

Utánanéztünk. Frunda tévedett, a módosított büntetőtörvénykönyv 408. cikkelye szerint egy év a határidő a strasbourgi ítélet véglegessé válása után, ami esetünkben szeptember 27-től számított három hónap, majd attól kezdődően egy év, azaz 2008. december 27-ig kell a négy életben lévő elítéltnek ügyvédje által az újratárgyalási kérést előterjesztenie.

Még egy fejlemény az Agache-ügyben: ifj. Aurel Dionisie Agache, a néhai őrnagy legidősebb fia ez év májusában elérte azt, hogy kérésére az Interpol nemzetközi letartóztatási parancsot állított ki Orbán Filip Daniella Kamilla, ifj. Konrád János és Paizs Ottó nevére. A három letartóztatási parancsot megküldték az összes európai uniós állam Interpol-irodájának. Az immár évek óta száműzetésben élő kézdivásárhelyiek, akik mellesleg magyar állampolgárok, nem hagyhatják el a Magyar Köztársaság területét, mivel fennáll az a veszély, hogy őrizetbe veszik őket.

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint lesz-e előrehozott parlamenti választás idén?eredmények
szavazatok száma 1168
szavazógép
2007-10-23: Közélet - Farkas Réka:

Meddig tart a vitamin? (Tollraforgó)

C-vitaminnal kampányol az RMDSZ. Kampányülésein, rendezvényein osztogatják a tulipános jelképpel ellátott papírba csomagolt vitamint, melyen megtalálható az RMDSZ EP-képviselőinek ,,ajánlása": Fogyasszon napi 1 tablettát egy egészséges életmódért és erősebb immunrendszerért", alatta pedig ez olvasható: ,,RMDSZ — benne van a vitamin".
2007-10-23: Közélet - x:

Igazmondó könyv Erdély székely fejedelméről

Lófő székely, a sófalvi sóbánya kamarása, az erdélyi hadsereg parancsnoka, bátor katonaemberként is hívő keresztény, 1603 májusától három hónapig Erdély székely fejedelme.