Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Megkezdték a cukorrépa átvételét

2007. október 23., kedd, Közélet
A sepsibodoki vasútállomás mögötti lerakathoz október 15-től kezdték szállítani a környék termelői a cukorrépát.

Egy hét leforgása alatt 610 tonna cukornak való került az óriási prizmába. Az első szállítmányok Sepsiszentgyörgyről, Árkosról és Gidófalváról érkeztek, minden irányból szép és feltűnően tiszta termény. Oltszem az utolsó falu, ahonnan még szerződést kötöttek a gazdák a botfalusi cukorgyárral, Málnás, Mikóújfalu és Sepsibükszád nem cukorrépa-termelő község — tájékoztatott Barabás Melinda az átvevőközpont felelőse —, pedig ez, bár munkás, de biztos jövedelmet hozó termény, van piaca, s a felszabadult földet vethetik be gabonával. (Kgy. Z.)

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint lesz-e előrehozott parlamenti választás idén?eredmények
szavazatok száma 1168
szavazógép
2007-10-23: Közélet - x:

Egyre többen vezetnének

Jelentősen megnőtt a sofőrvizsgázók száma. Ebben az évben már ezerrel többen akarták megszerezni a jogosítványt, mint egy esztendővel ezelőtt.
2007-10-23: Világfigyelő - x:

Sólyom László: 1956 a visszanyert emberi méltóság nagy példája

Az igazság pillanata volt 1956, a visszanyert emberi méltóság nagy példája — mondta Sólyom László köztársasági elnök a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen az 1956. október 22-i műegyetemi forradalmi diákgyűlés 51. évfordulóján. A köztársasági elnök a műegyetem aulájában mondott ünnepi beszédében kiemelte: 1956 mellett kiállni annyit jelent, mint kiállni a hitelesség és a remény mellett.