Rendőri készültség Budapest több pontján

2007. október 23., kedd, Világfigyelő

Kordonnal zárták körbe a rendőrök a Magyar Önvédelmi Mozgalom Szabadság téri demonstrációjának helyszínét tegnap délután az MTV székházánál, s ugyancsak jelentős erőkkel vonultak fel a Parlamentnél, lezárták az Andrássy utat az Operánál, ahol az ’56-os forradalom tiszteletére tartottak díszelőadást, s Gyurcsány Ferenc mondott ünnepi beszédet.

Délután fél ötre lezárta a rendőrség az Opera környékét, a Bajcsy-Zsilinszky út és a Nagymező utca felől például már nem lehetett behajtani autóval az Andrássy útra. Nem sokkal 4 óra után a környező utcákban már több száz rendőr volt, kisebb csapatokban rohamrendőrök masíroztak az utcán.

A Szabadság téren mintegy ezer tüntető tartózkodott, egyeseket, akárcsak néhány újságírót is, a rendőrök szúrópróbaszerűen átvizsgáltak, és csak igazoltatásukat követően engedtek be a demonstráció helyszínére. A Parlamentnél hat rendőrségi autóbusz, mintegy tucatnyi teherautó, harminc járőrautó és tíz mikrobusz várakozott, valamint ott volt két vízágyú is. Az Operánál, ahol lezárták az Andrássy utat, az ott lakók is csak igazoltatást követően közlekedhettek. Az MTI helyszíni tudósítói ott is két vízágyút és egy könnygázgránátvetőt láttak.

Hozzászólások
Szavazás
Ön be fogja oltatni magát koronavírus ellen?eredmények
szavazatok száma 4439
szavazógép
2007-10-23: Világfigyelő - x:

Sólyom László: 1956 a visszanyert emberi méltóság nagy példája

Az igazság pillanata volt 1956, a visszanyert emberi méltóság nagy példája — mondta Sólyom László köztársasági elnök a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen az 1956. október 22-i műegyetemi forradalmi diákgyűlés 51. évfordulóján. A köztársasági elnök a műegyetem aulájában mondott ünnepi beszédében kiemelte: 1956 mellett kiállni annyit jelent, mint kiállni a hitelesség és a remény mellett.
2007-10-23: Világfigyelő - Bogdán László:

Magyar tükör

Napok alatt több mint háromszázezer aláírást gyűjtött össze a Fidesz, a zöldutat kapott kérdésekről, a vizitdíjról, a kórházi napi díjról és az egyetemi tandíjról kiírandó népszavazás elől elhárultak az akadályok.