A polgári oldal főhajtása

2007. október 25., csütörtök, Közélet

Az erdővidéki polgári oldal kedden délután külön emlékezett az 1956-os forradalomra.

A római katolikus templom falára helyezett táblát, mely az 1848-as szabadságharc hőseinek és a világégésekben elhunytaknak állít emléket, mint a szabadság jelképét, a Magyar Polgári Szövetség, a Székely Nemzeti Tanács, a Vitézi Rend, a baróti református egyház és a polgármesteri hivatal koszorúzta meg. Az ünnepi beszédek az új református templomban hangzottak el. Krizbai Imre tiszteletes okfejtése szerint néhány magyarországi párt 1956 eszmeiségét lábbal tiporja, s politikusai olyan kijelentéseket tesznek, melyek nem méltóak egyetlen magyarhoz sem. Nagy István polgármester szerint bár pénzünk kevesebb van, mint másnak, útjaink is rosszabbak az átlagosnál, s a hatalmon levők mindent elkövetnek, hogy megtörjenek, érdemeinket kisajátítsák, de hittel rendelkezünk, s ezért földünk, munkánk és történelmünk megmarad. A Székely Nemzeti Tanács erdővidéki szervezetének elnöke, Szabó Miklós, a Magyar Polgári Szövetség erdővidéki szervezetének elnöke, ifj. Hoffmann István és a Vitézi Rend nevében felszólaló ifj. Csíki Béla 1956 mának is szóló üzenetéről beszélt.

Hozzászólások
Szavazás
Mely párt jelöltjeit támogatja a vasárnapi önkormányzati választáson?eredmények
szavazatok száma 529
szavazógép
2007-10-25: Közélet - Szekeres Attila:

Vigyázat, itt a tél

Az idei első hó komoly gondokat okozott a közlekedésben, igen megugrott a balesetek, azok közt is a halálos kimenetelűek száma.
2007-10-25: Közélet - Hecser László:

Verssel tisztelegtek

A Baróti Szabó Dávid Középiskola magyar nyelv és irodalom katedrája, a Boralt Egyesület és a városi művelődési ház összefogásával Erdővidék minden iskoláját megmozgató szavalóversenyre került sor kedden, a forradalom évfordulóján a baróti művelődési ház nagytermében.