Verssel tisztelegtek

2007. október 25., csütörtök, Közélet

A Baróti Szabó Dávid Középiskola magyar nyelv és irodalom katedrája, a Boralt Egyesület és a városi művelődési ház összefogásával Erdővidék minden iskoláját megmozgató szavalóversenyre került sor kedden, a forradalom évfordulóján a baróti művelődési ház nagytermében.

Az eseményt évek óta szervező Kékesi Keresztes Lujza, Czibak Emília és Csog Orsolya magyar nyelv és irodalom szakos tanárnők idén úgy döntöttek, hogy a forradalom eszmeisége előtti tisztelgésként eltérnek a tehetségpártoló napok hagyományától, s majd egy hónappal hamarabb került sor a versmondás ünnepére. A feltétel, miszerint a benevezők repertoárjában 1956-tal összefüggésben levő lírai szövegnek is kell szerepelnie, nem tántorította el a diákságot, 71 általános és 38 középiskolás nevezett be a versenybe. Kékesi Keresztes Lujza véleménye szerint a szervezők elérték céljukat: a diákok számára tapasztalatot és bátorítást jelentett a megmérettetés, ráadásul az iskolák közötti szakmai kapcsolat is megerősödött.

Hozzászólások
Szavazás
Készül-e ön nyaralni idén?eredmények
szavazatok száma 387
szavazógép
2007-10-25: Közélet - Hecser László:

A polgári oldal főhajtása

Az erdővidéki polgári oldal kedden délután külön emlékezett az 1956-os forradalomra.
2007-10-25: Közélet - Iochom István:

Új székházat épít a Fagus Közbirtokosság

A kézdiszentléleki Fagus Közbirtokosság megalakulása óta egy lerobbant épületben fejti ki tevékenységét. Évek óta szeretnének új székházat építeni, de erre csak idén adódott lehetőség.