Mi, hol, mikor

2007. október 27., szombat, Mi, hol, mikor?
Holnaptól téli időszámítás

Ma este lefekvéskor egy órával visszaigazítjuk az órákat. A közép-kelet-európai hivatalos időszámításra való áttérés hivatalosan vasárnap hajnali négy órakor történik, amikor újra három óra lesz. A téli időszámításra való áttérés nem befolyásolja a vonatok menetrendjét, melyek négy óra előtt indultak, a legközelebbi állomáson várakoznak egy órát.

Zene

A Tiberius kvartett ma 18 órától Baróton a művelődési házban koncertezik. Meghí­vott: Barabás Boróka (hegedű) és Zágoni Előd (brácsa).

Színház

A sepsiszentgyörgyi M Stú­dió Ünnep című cirkuszszínházi előadását hétfőn 19 órától láthatja a közönség a kultúrpalota nagytermében. Rendezte: Uray Péter.

Hitvilág

* Kovásznán a vajnafalvi református gyülekezet holnap ünnepli az Öregek Vasárnapját. Azokat köszöntik, akik jóval túl vannak életük delén. (b. j.)

* Kézdivásárhelyen a Vigadóban vasárnap hitgyülekezeti vidám vasárnap 15―20 óráig.

Pályázat

Az Állami Építkezési Felügyelőség pályázatot hirdet építészeti, építőipari és szerelői szakos egyetemi hallgatóknak újrafelhasználható anyagokból készülő ház megtervezésre. 45—65 négyzetméter felületű földszintes lakóház tervét kell elkészíteni (felhasznált anyag, látványterv, szerkezet, 1:20 méretarányos makett, rajzok, kísérőszöveg). A tervet egyénileg vagy csoportosan lehet benyújtani. A legjobbakat díjazzák: I. díj 7500 lej, II. 5000 lej, III. 2500 lej. Bővebb felvilágosítás a www.isc-web.ro honlapon, a 021/31 81 710-es faxos telefonon vagy az isc.presa@isc-web.ro e-mail címen.

Kék fény

Verekedés. Szerdáról csütörtökre virradó éjjel riasztották a nagyborosnyói rendőröket, hogy Kisborosnyón verekedés volt, amelyben egy 25 éves fiatalember megsérült. A rendőrök a helyszínen megállapították, hogy az áldozat szerdán együtt ivott K. József (24), G. Zoltán (25) kisborosnyói, M. Octavian (33) és M. Bogdan (22) nagypataki lakosokkal. Éjjel tizenegy tájt hazafelé indultak, de útközben összekülönböztek, és R. Károly úgy fejbe verte az áldozatot, hogy kórházi ellátásra szorult. Az eset tisztázása folyamatban, a besorolás az áldozat gyógyulásához szükséges napok függvényében történik.

Mezei szarka. Szerdán a felsőrákosi mezőn járőröző baróti közrendészek tetten érték K. Csaba (19) vargyasi lakost, aki kb. 200 kiló lucernával pakolta meg a szekerét.

Áramlopás. Szerdán a kovásznai rendőrök a villamossági vállalat szakemberével közösen azonosították V. Zoltán (64) helybeli lakost, aki saját készítésű eszközzel csatlakoztatta lakását a villanyhálózatra, a fogyasztásmérőt kikerülve.

(Rendőrségi tájékoztató)

Ügyeletes gyógyszertárak

Sepsiszentgyörgyön szombaton és vasárnap 8—12 és 16—20, valamint csütörtökig naponta 20—8 óráig a Mihai Viteazul téri Hygea (telefon: 0267/351 057), Kézdivásárhelyen szombaton és vasárnap 9—12 és 16—20 óráig, illetve éjszaka a Salvator (362 961), hétfőtől éjszaka a Szent Anna (360 015), Kovásznán szombaton 8—13, vasárnap 9—13 óráig a Farmacom, szombaton 9—13 óráig a Vipera gyógyszertár a szolgálatos. Éjszaka az ügyeletest csak sürgős esetben keressék!

Fogászati ügyelet

Sepsiszentgyörgyön szombaton és vasárnap 10―12 és 14―16 óráig a DHD fogászat (Stadion utca 16., telefon: 351 069) teljesít sürgősségi szolgálatot.

Birkózás

Ma 10 órakor a sepsiszentgyörgyi sportcsarnokban női Szuperliga-birkózómérkőzésre kerül sor a sepsiszentgyörgyi MSC és Bákó együttesei között. A találkozó fontos állomás az aranyérem felé vezető úton.

Labdarúgás

* A labdarúgó IV. liga 12. fordulójának mérkőzései: KSE—Barót, Zágon—Szentkatolna, Illyefalva—Perkő, Bardoc—Sepsiszentgyörgy, Csernáton—Ozsdola, Dálnok—Gelence, Szitabodza—Bodok. Hidvég áll. * A megyei labdarúgó-bajnokság hét végi mérkőzései: Nagyborosnyó—Bereck, Bölön—Uzon, Zágon II.—Kommandó, Szotyor—Lécfalva, Zabola—Kőröspatak, Torja—Maksa, Tamásfalva—Kilyén, Papolc—Réty. Kézdiszentkereszt áll. * Hatvanéves korában elhunyt Nicolae Dobrin, akit a közvélemény Gheorghe Hagi előtt a legjobb román futballistaként tartott számon. A tüdőrákban szenvedő Dobrint a kórházban érte a halál. Pályafutása alatt 409 meccset játszott a román élvonalban, és 111-szer talált be az ellenfél hálójába. Két bajnoki címet hódított el (1972, 1979) az FC Argeş csapatával, és háromszor nyerte el (1966, 1967, 1971) az év játékosa címet. A válogatottal 1970-ben kijutott a mexikói világbajnokságra, az 1972-es Európa-bajnokságon pedig nyolcaddöntőt játszott. Összesen 48-szor szerepelt a nemzeti tizenegyben. Dobrin egyik balsikere szintén a válogatotthoz fűződik: az 1970-es vb-n a szövetségi kapitány egy mérkőzésen sem küldte pályára, mivel konfliktusban állt vele. Másik nagy kudarcát a politika okozta, ugyanis Nicolae Ceauşescu megtiltotta neki, hogy átigazoljon az iránta érdeklődő Real Madridhoz. * UEFA-kupa, csoportkör, 1. forduló: A-csoport: Everton—Larissza 3—1, Zenit—AZ Alkmaar 1—1, az FC Nürnberg szabadnapos volt. B-csoport: Lokomotiv Moszkva—Atlético Madrid 3—3, Panathinaikosz—Aberdeen 3—0, az FC Köbenhavn állt. C-csoport: Villarreal—Fiorentina 1—1, Elfsborg—AEK Athén 1—1, a Mlada Boleslav szabadnapos volt. D-csoport: FC Basel—Rennes 1—0, Brann Bergen—Hamburger SV 0—1, a Dinamo Zagreb állt. F-csoport: Bolton Wanderers—Braga 1—1, Crvena zvezda—Bayern München 2—3, az Arisz Szaloniki szabadnapos volt. E-csoport: Sparta Praha—FC Zürich 1—2, Bayer Leverkusen—Toulouse 1—0, a Szpartak Moszkva szabadnapos volt. G-csoport: Tottenham Hotspur—Getafe 1—2, Anderlecht—Hapoel Tel-Aviv 2—0, az Aalborg állt. H-csoport: Girondins Bordeaux—Galatasaray 2—1, Helsingborg—Panioniosz 1—1, az Austria Wien állt.

Hozzászólások
Szavazás
Ön be fogja-e oltatni magát koronavírus ellen?eredmények
szavazatok száma 1943
szavazógép
2007-10-27: Elhalálozás - x:

Elhalálozás

Elhalálozás
Fájó szívvel tudatjuk, hogy a drága jó édesanya, nagymama, testvér, rokon, a zabolai születésű és egykori szecselevárosi
JOVA DEMETERNÉ
SZAKÁCS ROZÁLIA
életének 76. évében hosszas szenvedés után visszaadta lelkét Teremtőjének.
Drága halottunk földi maradványait 2007. október 28-án 14 órakor helyezzük örök nyugalomra a sepsiszentgyörgyi ortodox temetőben.
Részvétfogadás a temetés előtt egy órával.
A gyászoló család
2504402
2007-10-27: Közélet - Farkas Réka:

Szentgyörgyé a záróakkord (Megkezdődött az EP-választási kampány)

Sepsiszentgyörgyön tartja kampányzáró nagygyűlését Tőkés László, és ugyanitt szándékozik bezárni a választók bizalmáért folytatott küzdelmet az RMDSZ. Tőkés Orbán Viktor Fidesz-elnök kíséreté­ben áll a nagyközönség elé november 22-én.