Megkezdődött az EP-választási kampánySzentgyörgyé a záróakkord

2007. október 27., szombat, Közélet

Sepsiszentgyörgyön tartja kampányzáró nagygyűlését Tőkés László, és ugyanitt szándékozik bezárni a választók bizalmáért folytatott küzdelmet az RMDSZ. Tőkés Orbán Viktor Fidesz-elnök kíséreté­ben áll a nagyközönség elé november 22-én.

Az RMDSZ november 23-ra tervezi kampányzáróját, az ezt megelőző két napon a megyét utazza körbe kampánykaravánjuk, 21-én Erdővidéket és az Olt mentét járják be, 22-én Kézdiszéken kampányolnak, 23-án pedig Orbaiszék és Sepsiszék településein. Ez lesz az az időszak, amikor megyénkben is jelen lesznek az RMDSZ listavezető jelöltei, a tervek szerint megállnak a falvakban, beszélgetnek az érdeklődőkkel. Az RMDSZ területi szervezete ezt megelőzően a háromszéki, nem befutó helyen található jelöltekkel kampányol. Fórumokat, falugyűléseket, szakmai találkozókat szerveznek a lista 12. helyén szereplő Vajda Lajos, a 25. Tatár Márta, a 30. Olosz Gergely, a 34. Csizmadia Brigitta és a 44. Márton Árpád közreműködésével.

A függetlenként induló Tőkés László nehezebb helyzetben van, egyedül kell eljutnia minél több erdélyi településre. Első alkalommal november 5—6-án Kézdiszéken találkozik a választókkal, 7-én sepsiszéki településekre látogat. A kampányzárás napján Baróton és Sepsiszentgyörgyön találkozhatnak vele az érdeklődők.

Tegnap egyébként hivatalosan is startolt az EP-választási kampány. Az RMDSZ Szatmár megyében indította útjára kampánykaravánját, Tőkés László ma kezdi körútját Krasznamihályfalván és Nagybányán, hét végi állomásaira elkíséri őt Orbán Viktor is.

Hozzászólások
Szavazás
Ön készül nyaralni idén?
eredmények
szavazatok száma 1805
szavazógép
2007-10-27: Mi, hol, mikor? - x:

Mi, hol, mikor

Holnaptól téli időszámítás
Ma este lefekvéskor egy órával visszaigazítjuk az órákat. A közép-kelet-európai hivatalos időszámításra való áttérés hivatalosan vasárnap hajnali négy órakor történik, amikor újra három óra lesz. A téli időszámításra való áttérés nem befolyásolja a vonatok menetrendjét, melyek négy óra előtt indultak, a legközelebbi állomáson várakoznak egy órát.
2007-10-27: Közélet - Mózes László:

Gázolaj ömlött ki Bereck határában

Csütörtökön késő este, tíz óra után Bereck határában felborult egy gázolajat szállító tartálykocsi. Az Argeş megyei hivatásos sofőr által vezetett, Bákó irányába haladó pótkocsis nyerges vontató egyik kereke durrdefektet kapott, irányíthatatlanná vált, és sáncba borult.