Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

TollraforgóAngolosítók

2007. október 27., szombat, Közélet

Bizonyára angolosítás a hátsó szándéka minden álláshirdető cégnek, intézménynek, amely feltételként szabja eme idegen nyelv ismeretét.

Legalábbis ez következik abból a logikából, amelyet a Mi, Románok elnevezésű egyesület követ, amikor tiltakozik, diszkriminációról, elmagyarosításról beszél egy árkosi állás meghirdetése kapcsán, ahol történetesen a magyar nyelv ismeretének fontossága jelenik meg. Hogy aztán ezt politikai köntösben is látják a tiltakozók, az csak hab a tortán, amelynek alapanyagát a buta intoleranciából gyúrták.

Mert ilyen jellegű megnyilvánulásoknál már a jogszabályi hátteret sem érdemes megvizsgálni.

Hozzászólások
Szavazás
Mi a véleménye a koronavírus miatt elrendelt hatósági intézkedésekről?
eredmények
szavazatok száma 1887
szavazógép
2007-10-27: Közélet - Hecser László:

Vihar után — vihar előtt

Ezzel a címmel tartott előadást Erdővidék Múzeumában az 1956-os magyarországi és erdélyi események jó ismerője, Benkő Levente. Az ötvenegy esztendővel ezelőtti eseményeket kutató újságíró az 1956 februárjában tartott moszkvai pártkongresszustól októberig történteket boncolgatván fedte fel, mi is vezetett el a forradalom kitöréséig.
2007-10-27: Közélet - Farcádi Botond:

Szárnyalás Limpopóval

Hogyan zajlik Döhöm vezetésével egy szótörlő óra, miért énekelnek olyan különösen a margitszigeti rigók, miután elkezdték utánozni Sz. Ernő költőt? — ezekre és más kérdésekre kaphatott választ, aki tegnap az árkosi Szentkereszthy-kastélyban részt vett Szőcs Géza Limpopo című regényének bemutatóján.