Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Szárnyalás Limpopóval

2007. október 27., szombat, Közélet

Hogyan zajlik Döhöm vezetésével egy szótörlő óra, miért énekelnek olyan különösen a margitszigeti rigók, miután elkezdték utánozni Sz. Ernő költőt? — ezekre és más kérdésekre kaphatott választ, aki tegnap az árkosi Szentkereszthy-kastélyban részt vett Szőcs Géza Limpopo című regényének bemutatóján.

A felolvasott részek hűen illusztrálták a Limpopo hangulatát: a regény tulajdonképpen egy strucckisasszony naplója. A fiatal Limpopo a strucctelepen élve lassan kezd ráébredni arra, hogy talán nem véletlenül van a struccoknak szárnyuk. A szabadság, a repülés és a haza (talán Limpopo, a struccok őshelye, paradicsoma) utáni vágya teszi őt végül forradalmárrá a strucctelepen élő szárnyasok között.

Nem véletlen hát, hogy a felolvasás előtt Szőcs Géza is előrevetítette a potenciális olvasói értetlenséget. ,,Mit akar itt ez az író holmi struccokkal, hát azt hittük, komoly ember" — idézte fel a lehetséges ellenvetések egyikét, a közönség azonban önfeledten élvezte a strucctársadalom életének az emberek világával is egybevágó elemei bemutatását. Az allegorikus értelmezési lehetőséget firtató kérdésre pedig Szőcs Géza leszögezte: meggyőződése, hogy a dolgok önmagukban is lehetnek érdekesek, mindenféle másodlagos vagy szimbolikus értelmezés nélkül.

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint a Sepsi OSK bejut a Román Kupa döntőjébe?
eredmények
szavazatok száma 1112
szavazógép
2007-10-27: Közélet - Ferencz Csaba:

Angolosítók (Tollraforgó)

Bizonyára angolosítás a hátsó szándéka minden álláshirdető cégnek, intézménynek, amely feltételként szabja eme idegen nyelv ismeretét.
2007-10-27: Közélet - Farcádi Botond:

Fordított nap, vetélkedők

November 4-e és december 5-e között rendezi meg idén a Kovászna Megyei Ifjúsági Igazgatóság a Kovászna Megyei Ifjúsági Hónapot. Tischler Ferenc, az igazgatóság vezetője elmondta: az idei rendezvénybe sikerült bevonni a Kézdiszék és Bodzavidék körüli településeket is.