Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Csabán kolbászoltak

2007. október 27., szombat, Közélet

Tizenegy csapattal vett részt Háromszék a 11. alkalommal tartott Csabai Kolbászfesztiválon hétfőn Békéscsabán.

A 350 benevezőnek 45 díjat osztottak, ebből hatot háromszékiek vittek el, a Duna Televízió különdíját a megyei tanács csapata nyerte, de értékelték a Téglás panzió, a háromszéki gyerekcsapat kolbászát, Kovászna városa két díjat is kapott, s a háromszéki közös kolbász is elismerésben részesült. A szórakozáson túl komoly dolgokra is sort kerítettek, a küldöttség tanácskozott a magyar országos, a Békés, valamint a Csongrád megyei kereskedelmi kamara vezérkarával. Székelyföld már Magyarország megyéinek több mint felével testvérmegyei kapcsolatot ápol — közölte Vajda Lajos, a megyei tanács alelnöke, s részletezte is: Háromszék öt, Hargita megye hét megyével tart fenn kapcsolatot, s ez a jövőre nézve komoly gazdasági lehetőséget jelent. Egy másik rendezvényen a Békés megyei településekkel testvéri kapcsolatot fenntartó háromszéki önkormányzatok részéről hét polgármester tanácskozott békési kollégáival, s abban állapodtak meg, hogy közös projekteket hoznak tető alá.

Hozzászólások
Szavazás
Mi a véleménye arról, hogy őszig zárva maradnak az iskolák?eredmények
szavazatok száma 2258
szavazógép
2007-10-27: Közélet - Iochom István:

Bombának néztek egy diplomatatáskát

A kézdivásárhelyi kincstár épületében tegnap 13 és 14 óra között a szolgálatot teljesítő csendőrnek feltűnt a pénztár előtt a földön levő fekete diplomatatáska, mely már több mint egy órája gazdátlanul állt.
2007-10-27: Közélet - Kisgyörgy Zoltán:

Újraépül az uzoni szennyvízhálózat

Régi óhaja ez az önkormányzatnak és a lakosságnak is. A tavalyi 7-es kormányrendelet nyomán megnyert összeg egy részét már megkapták.