Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Bombának néztek egy diplomatatáskát

2007. október 27., szombat, Közélet

A kézdivásárhelyi kincstár épületében tegnap 13 és 14 óra között a szolgálatot teljesítő csendőrnek feltűnt a pénztár előtt a földön levő fekete diplomatatáska, mely már több mint egy órája gazdátlanul állt.

A kincstár alkalmazottjai percek alatt elhagyták az épületet. A csendőr riasztotta a kézdivásárhelyi rendőrséget, akik a maguk során a Román Hírszerző Szolgálatot értesítették. Az RHSZ bombaszakértői azonnal a helyszínre siettek, és magukhoz vették a diplomatatáskát. Annak felnyitása után a benne talált iratokból derült ki, hogy ki annak a tulajdonosa. Az illető sietségében felejtette a pénztár előtt a táskáját. Szerencsére hamis bombariadó volt. A céhes városban 1989 után a tegnapi volt a második bombariasztás, az első 2004 februárjában a Bod Péter Tanítóképzőben történt, amikor egy tanuló betelefonált az iskolába, hogy bomba van az épületben. A tettest másnap sikerült azonosítani.

Hozzászólások
Szavazás
Mi a véleménye a koronavírus miatt elrendelt hatósági intézkedésekről?
eredmények
szavazatok száma 2285
szavazógép
2007-10-27: Közélet - Fekete Réka:

Ára van a melegnek (Fűtés iskolában, óvodában)

Néhány régi kazán már megérett a cserére, az újabbak közül egyesek csak részben tudják fűteni a rájuk kapcsolt túlméretezett rendszert. Ennek ellenére a sepsiszentgyörgyi óvodákban és iskolákban jobb a fűtés a tavaly októberinél, olykor a helyi találékonyságnak köszönhető, hogy a hálózatokból kisajtolják a legtöbbet.
2007-10-27: Közélet - Szekeres Attila:

Csabán kolbászoltak

Tizenegy csapattal vett részt Háromszék a 11. alkalommal tartott Csabai Kolbászfesztiválon hétfőn Békéscsabán.