Árvízvédelem Bitán

2007. október 27., szombat, Közélet

A Feketeügy, a Kovászna vize és a Besenyő patak találkozásánál elterülő mezőföldi Bitát akkor fenyegették igazán az árvizek, amikor még nem voltak védőgátak.

A Feketeügynek azonban a kanyarokban olyan erőteljes a sodrása, hogy tetemes legelő- és mezőgazdasági területeket hódít el évről évre. Utóbb a faluba vezető híd biztonságát veszélyeztette. Két éve a híd két oldalát, most pedig a faluhoz legközelebb levő kanyart erősítették meg kőfallal, mert veszélyeztette a víz a folyó védőgátját s esetleges árvíz esetén a település alszegi részét. A munkálatokat saját alapjaiból a megyei vízgazdálkodási vállalat végeztette.

Hozzászólások
Szavazás
Ön készül nyaralni idén?
eredmények
szavazatok száma 402
szavazógép
2007-10-27: Közélet - Kisgyörgy Zoltán:

Újraépül az uzoni szennyvízhálózat

Régi óhaja ez az önkormányzatnak és a lakosságnak is. A tavalyi 7-es kormányrendelet nyomán megnyert összeg egy részét már megkapták.
2007-10-27: Közélet - x:

Sokan megismerték, de kevesen fogadták el (Félsiker a Bolyai-egyetem ügyében)

Nem vált az Európai Parlament (EP) hivatalos álláspontjává a Bolyai Tudományegyetem visszaállításáról szóló írásbeli nyilatkozat, mert a szükséges 393 aláírás helyett csak 172 európai parlamenti képviselő látta el kézjegyével az RMDSZ három képviselője által megfogalmazott dokumentumot. Az EP hivatalos honlapja szerint október 25-én éjfélkor járt le az aláírások regisztrálásának határideje.