FelsőrákosVendégházat és feredőt avattak

2011. augusztus 23., kedd, Közélet

A csendre vágyók a Felsőrákostól mezei úton mintegy húsz perc alatt megközelíthető Nádasi vendégházban szállhatnak meg, a reumatikus fájdalmakkal küszködők, idegrendszeri betegségekben, nőgyógyászati bántalmakban, légúti fertőzésekben és bőrbetegségekben szenvedők az alig háromszáz méterrel tovább létesített feredőben kúrálhatják bajaikat. A felsőrákosi közbirtokosság önerőből létrehozott beruházása valószínűleg párját ritkítja nemcsak Erdővidéken, de a megyében is.

A kétszáznál több helyi és erdővidéki vendégnek, a felsőrákosi asszonykórusnak és a köpeci Hangafa gyermek-fúvószenekarnak köszönhetően igazi ünnepi hangulat alakult ki a szombati vendégház- és fürdőavatón: mintha csak majálisozni vonult volna ki egy nagyobb nemzetség. Andorkó Ferenc közbirtokossági elnök beszédében köszönetet mondott a létesítmény létrehozását engedélyező közgyűlésnek, majd úgy fogalmazott, az építő elődök példáját követve fogtak a munkának. Kotecz József unitárius lelkész arra kérte a Jóistent, az összefogásból épült vendégház és feredő áldást, örömet és egészséget hozzon mindenkinek.
A vendégsereg kivonult a maga nemében tekintélyes méretű fürdőzőhelyhez is, de az enyhén sós vízbe csak a felsőrákosi származású, Sepsi­szent­györ­gyön élő, nemsokára hetvenéves Pál F. János mert belemenni. A feredő környékét a jövő esztendőben kényelmesebbé, barátságosabbá teszik, a medence melletti részt lepadolják, az öltözők környékét füvesítik. A jótékony hatású vízben mindenki ingyen mártózhat meg.

Hozzászólások
Szavazás
Mi a véleménye arról, hogy Sepsiszentgyörgyön a járványügyi vörös forgatókönyv lépett életbe?

eredmények
szavazatok száma 902
szavazógép
2011-08-23: Közélet - Váry O. Péter:

Új épület, régi ügyintézés

Új székhelyén, a felújított és átalakított Romtelecom-épület földszintjén fogadja hétfőtől ügyfeleit a sepsiszentgyörgyi közpénzügyi igazgatóság, magyarán az adóhivatal. Régi helyén, a városháza egyik oldalbejáratán a vaskapu zárva, rajta felirat igazítja el a hivatalhoz fordulókat.
2011-08-23: Közélet - :

Varázsképek, Székelyföld

A tegnap Kolozsváron Schmitt Pál magyar köztársasági elnök fővédnökségével kezdődött VII. Nemzetközi Hungaro­lógiai Kongresszus kísérőrendezvényeként székelyföldi fotóművészek alkotásaiból nyílt kiállítás Varázsképek, Székelyföld címmel.