Tőkés László kampánykörútja

2007. október 30., kedd, Közélet
Tőkés László királyhágó-melléki református püspök, független EP-képviselőjelölt november elején Háromszéken folytatja erdélyi kampánykörútját.

Dr. Fekete Károly, az MPSZ kézdiszéki kampányfőnöke elmondta: Tőkés László először Kézdiszékre látogat, ahol november 5-én és 6-án találkozik a választópolgárokkal. November 5-én 16 órakor a feltorjai református templomban tart istentiszteletet, majd ezt követően a Székely Házban találkozik a torjaiakkal. Aznap este 19 órakor Ozsdolán a Zsögön Zoltán Művelődési Otthonban lakossági fórumon vesz részt.

November 6-án 15 órától a püspök Alsócsernátonban a református templomban istentiszteletet tart, majd a Petőfi Sándor Művelődési Otthonban, 19 órától pedig a kézdivásárhelyi Vigadó nagytermében tart lakossági fórumot, ezt megelőzően 18.30-kor megkoszorúzza Márton Áron főtéri szobrát. November 7-től Sepsiszéken, majd Erdővidéken folytatja kampánykörútját.

Fekete Károly azt is elmondta, hogy nekik nincs lejárt szavatosságú C-vitaminjuk, sem golyóstolluk, kampányukat önkéntesekre építették. Arra a kérdésünkre, mi a véleménye arról, hogy Markó Béla szövetségi elnök ismét a Székelyföld területi autonómiájával próbál szavazatokat gyűjteni, Fekete Károly kifejtette: ,,Markó nyilatkozata a Székelyföld területi autonómiájáról hamis, olyan, mint a másolat az igazi festményekről, amelyeket el akarnak adni a vásárlóknak. Markó is másolatot akar eladni a választópolgároknak, azaz azt a területi autonómiát, amit már rég kivett az RMDSZ programjából. Annak ellenére, hogy már többször kampányoltak a Székelyföld autonómiájával, félrevezetve a választópolgárokat, reméljük, hogy ezt a maszlagot már nem veszi be senki, nem lesz sikeres az üres szlogen hangoztatása. Még Ceauşescu egykori udvari költője, Păunescu is azt nyilatkozta az RTV 1 nemzeti tévéadóban, hogy Markó csak egy másolat. Akkor feltevődik a kérdés: ki akkor az igazi, ha Markó a másolat? Az nem más, mint Tőkés László, aki mindig és minden hazai és külföldi fórumon következetesen kiállt az autonómia minden formájának megvalósítása mellett." Fekete Károly szerint mindezeket figyelembe véve egy hiteles, karizmatikus képviselő sokkal többet tehet az Európa Parlamentben mint az esetlegesen bejutható két RMDSZ-es képviselőjelölt, a két szenátor, aki mindig, mindenhol az RMDSZ elitjének az érdekeit képviseli.

Hozzászólások
Szavazás
Mi a véleménye arról, hogy Sepsiszentgyörgyön a járványügyi vörös forgatókönyv lépett életbe?

eredmények
szavazatok száma 902
szavazógép
2007-10-30: Máról holnapra - Magyari Lajos:

Slota és Voiculescu

Egyre inkább úgy látszik, hogy újraszerveződik az a kisantant, mely hosszú évtizedekkel ezelőtt a maradék Magyarország és a magyarság elszigetelésére és végső tönkretételére szövetkezett.
2007-10-30: Közélet - Fekete Réka:

Lépés a tüdővizsgálatban

Hét év szünet után újból lesz bronchoszkópos vizsgálat a sepsiszentgyörgyi Dr. Fogolyán Kristóf Megyei Kórházban.