Otthon az Országházban

2011. augusztus 23., kedd, Közélet

A kocséri Szent István-búcsú vendége volt Zágon küldöttsége. Tanácstagok, a községháza képviselői mellett a Mikes Kele­men Vegyes Kar és az ifjúsági fúvószenekar tagjai is ellátogattak a testvértelepülésre.

Kocsér és Zágon között Barabás Ferenc akkori polgármester és Kis József zágoni elöljáró 1994-ben írta alá a testvértelepülési szerződést, a kapcsolat azóta is szoros. Szombaton ünnepi szentmisét tartottak a katolikus templomban. Szent Istvánhoz kapcsolódó prédikációt mondott Hajdú Jenő apátkanonok, főesperes, a misén közreműködött a zágoni vegyeskar is. A kocséri katolikus templom 1883-ban készült el, azóta csupán öt tiszteletes teljesített ott szolgálatot, az apát 1972-től szolgálja Isten házát. A szentmisét körmenet követte, majd a templomkertben lévő Szent István-szobrot koszorúzták meg. A mise befejeztével községlátogatáson vettek részt a zágoniak, a napot utcabál zárta. Vasárnap Budapestre látogatott a zágoni küldöttség, az Országházban Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes fogadta őket. Üdvözlőbeszédében hangsúlyozta: a háromszékiek nem vendégek Magyarország Országházában, hanem otthon vannak benne. Tegnap hajnalban érkeztek haza a zágoniak. Pihenésre nincs idejük, hét végén, a Zágoni Napok alkalmával viszontfogadják a kocsériek küldöttségét. (Bokor)

Hozzászólások
Szavazás
Mi a véleménye arról, hogy Sepsiszentgyörgyön a járványügyi vörös forgatókönyv lépett életbe?

eredmények
szavazatok száma 902
szavazógép
2011-08-23: Közélet - :

Varázsképek, Székelyföld

A tegnap Kolozsváron Schmitt Pál magyar köztársasági elnök fővédnökségével kezdődött VII. Nemzetközi Hungaro­lógiai Kongresszus kísérőrendezvényeként székelyföldi fotóművészek alkotásaiból nyílt kiállítás Varázsképek, Székelyföld címmel.
2011-08-23: Közélet - :

Ha virágba borul Kézdivásárhely

Múlt hét végén a Vigadó földszinti kiállítótermében a Kézdi­vásárhelyi Nők Egyesülete és a városháza meghívására Ha virágba borul Kézdivásárhely... címmel dr. Fodor Alpár vegyész és Keizer Róbert reklámszakember tartott előadást.