Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Koncertturné ErdélybenMitől boldog Rúzsa Magdi?

2007. október 30., kedd, Közélet
Szerény, mosolygós fiatal lány fogadja a Sepsibesenyőre érkezett újságírókat, érdeklődőket: ,,Sziasztok, Rúzsa Magdi vagyok" — mondja kézfogás közben.

Halkan, közvetlenül, mintha nem is a sztár, hanem egyszerű vajdasági lány köszöntene. Majd mesélni kezd. Hangzatos, nagy szavak, előre begyakorolt szlogenek nélkül. Egyszerűen válaszolva a kérdésre. A Megasztár megnyerése után miben változott meg az élete? — hangzik a kézenfekvő kérdés. Rúzsa Magdi pedig válaszol. ,,Boldogabb vagyok, mint azelőtt" — ismeri be készségesen. ,,Mindenekelőtt azért, mert van munkám, van munkahelyem. Azelőtt ugyanis ez jelentette a legnagyobb problémát" — meséli a vajdasági lány, aki nővérből lett énekesnő. Tovább ecseteli múltjának nehézségeit. Hogy munkahelye nem volt, és továbbtanulni sem tudott anyagi okok miatt. De most minden megváltozott. Lelkesen fejtegeti, hogy az anyagi biztonságon túl énekesnői karrierje önbizalmat is adott. ,,Csodálatos, amikor a boltban a kezembe adják a kiflit, és nem akarják, hogy kifizessem, vagy olyan emberekkel találkozom, akik vasárnapi ebédre hívnak. Rájöttem, hogy most már nem csak a családomra számíthatok, mint eddig" — mondja az énekesnő.

Aztán erdélyi élményeiről számol be. A legkellemesebb, természetesen, a turné. Ahogyan fogadták az emberek. Azonnal össze is hasonlítja a Vajdasággal. ,,Itt, Erdélyben nagyobb a nyugalom. Otthon, a Vajdaságban sokkal pörgősebbek az emberek." Politikáról is kérdezik. Elegánsan utasítja el a választ, de hozzáfűzi: státusa alkalmassá teszi őt arra, hogy Magyarországon is képviselje a vajdasági magyarok ügyeit, ,,éppen ezért otthon Hidacskának neveznek engem." Majd álmairól kezd mesélni. ,,Számomra az lenne a legszebb, ha a gyerekek az én dalaimat énekelnék. Ez lenne a legnagyobb elégtétel" — mondja.

Hozzászólások
Szavazás
Mi a véleménye a koronavírus miatt elrendelt hatósági intézkedésekről?
eredmények
szavazatok száma 2286
szavazógép
2007-10-30: Közélet - Bodor János:

Kovászna: Folyik a ,,meccs” a városházán

A kovásznai polgármesteri hivatal jegyzője, Vasilica Enea felkérte Zsuffa Levente polgármestert: a 2007/833-as kormányhatározat értelmében nevezzen ki a hivatalon belül paritásos bizottságot, melynek többek között feladata, hogy kidolgozza a helyi közigazgatásban dolgozó alkalmazottak kollektív munkaszerződését, részt vesz a bértárgyalásokon, beleszól a munkakörülmények javítását célzó pénzalapok felhasználásába, a munkaprogram meghatározásába stb.
2007-10-30: Közélet - x:

Épülő Málnás

A képen látható kisállattenyésztési farm egyike azoknak a szerény, de hasznosnak mondható egységeknek, amelyek arra hivatottak, hogy növeljék-erősítsék az önkormányzatiság útjára csupán néhány éve rátért községet.