Kovászna: Folyik a ,,meccs” a városházán

2007. október 30., kedd, Közélet
A kovásznai polgármesteri hivatal jegyzője, Vasilica Enea felkérte Zsuffa Levente polgármestert: a 2007/833-as kormányhatározat értelmében nevezzen ki a hivatalon belül paritásos bizottságot, melynek többek között feladata, hogy kidolgozza a helyi közigazgatásban dolgozó alkalmazottak kollektív munkaszerződését, részt vesz a bértárgyalásokon, beleszól a munkakörülmények javítását célzó pénzalapok felhasználásába, a munkaprogram meghatározásába stb.

A jegyző október 1-jén kelt kérésére a polgármester nem intézkedett, ezért a folyamodványt kifüggesztették a városháza hirdetőtáblájára.

A jegyző azt is szóvá tette, hogy az utóbbi négy hónapban Zsuffa Levente polgármester csak rendkívüli tanácsüléseket hívott össze, holott a közigazgatási törvény 40. szakasza 1-es bekezdése szerint: ,,A helyi tanács havonta rendes ülésre ül össze, a polgármester összehívására." A jegyző szerint a polgármester munkamódszere nem törvényes, ugyanis rendkívüli üléseket csak rendkívüli esetekben lehet összehívni, és erről a prefektúrát is tájékoztatta.

Szóval, folyik a ,,meccs" a városházán. S nem csak a jegyzővel. A hivatalon belüli ,,jó" munkalégkörnek köszönhetően a ,,Főnök" ,,barátai-tisztelői" közül az utóbbi időben többen hagyták ott állásukat, vettek ki szülési szabadságot a feleség helyett, vagy idő előtt nyugdíjba vonultak.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a június 9-i európai parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 755
szavazógép
2007-10-30: Belföld - x:

Hírsaláta

MENJEN EL FUNAR. Ellentmond az alkotmány szabad gondolkodásra és véleménynyilvánításra vonatkozó előírásainak Gheorghe Funar nagyromániás szenátor törvényjavaslata, miszerint minden romániai magyarnak, aki nem ismeri el az 1918-as egyesülést, ezer eurót, az áttelepítési költségek fedezését és az itt hagyott ingatlanért járó kártérítést kellene juttatnia az államnak, és át kellene telepítenie őket Magyarországra — vélte Asztalos Csaba, az Országos Diszkriminációellenes Tanács elnöke.
2007-10-30: Közélet - Farcádi Botond:

Mitől boldog Rúzsa Magdi? (Koncertturné Erdélyben)

Szerény, mosolygós fiatal lány fogadja a Sepsibesenyőre érkezett újságírókat, érdeklődőket: ,,Sziasztok, Rúzsa Magdi vagyok" — mondja kézfogás közben.