Szegény Csíki negyed

2011. szeptember 2., péntek, Nyílttér

Nem vagyok szőrszálhasogató, mindig próbáltam elfogadni mindenkit olyannak, amilyen, és tudom, aki dolgozik, csak az téved.

Augusztus 26-án reggel érkezett egy kotrógép meg két szaki a Csíki negyedi piac melleti Bem-Balogh mögötti területre. Nekifogtak ásni. A kotrógép karja minden egyes mozdulatával rántott egyet a fölötte átvezetett kábelen. Arra gondolván, hogy nem vették észre, figyelmeztettem: leszakadhat, és néhány lépcsőházban megszűnik a kábeltévé-szolgáltatás. Azt válaszolták, márpedig nem biztos, hogy a kábel nem fog leszakadni. Látván, hogy ennek fele sem tréfa, mondtam, ha kitámasztják egy hosszú deszkával, vagy följebb kötik, semmi baj nem történik, a kábel épen meg­ússza. Ekkor arra utasított az egyik szaki, vigyek egy deszkát, majd ő feltámasztja a kábelt. Ilyenkor hol a munkálatvezető? Itt is adófizető emberek laknak, akiket, sajnos, nem mindig vesznek emberszámba. Bele kell törődnünk, hogy a Csíki negyedben már csak ilyen az élet?

Becker József, Sepsiszentgyörgy

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Ön szerint ki a felelős a közel-keleti konfliktusért?


eredmények
szavazatok száma 2088
szavazógép
2011-09-02: Nyílttér - :

Szemét ügy (Szóvá tesszük)

Augusztus elején hat magyarországi társammal együtt kitisztítottuk a hatodi Utász borvízforrást – gondolom, a kedves olvasók közül sokan ismerik, ittak finom vizéből –, de amikor egy hónap múlva visszatértem, elképesztő szemét fogadott.
2011-09-02: Nyílttér - :

A magánvagyon védelmében (Visszajelzés)

A Háromszék napilap 2011. augusztus 19-i, pénteki számában közölt írás – Ke­rül-e a vályúba víz? – valótlan­ságot tartalmaz, csorbítja a baróti erdőbirtokosság jó hírnevét, amit nem hagyhatunk szó nélkül még akkor sem, ha az egy birtokossági tag részéről hangzik el.