Kézdiszéki polgármester-találkozóKampányolnak

2007. október 31., szerda, Közélet
Tegnap a lemhényi községháza gyűléstermében tartották meg a kézdiszéki polgármesterek e havi találkozóját, melyen meghívottként Baka Mátyás, a megyei tanács alelnöke, az RMDSZ kézdiszéki szervezetének elnöke és Tamás Sándor parlamenti képviselő is jelen volt.

Az eddigi szokástól eltérően kötetlen beszélgetésre került sor, nem volt előre meghatározott napirend. Felső-Há­romszék településeinek gondjai nem kerültek terítékre, az RMDSZ-es tisztségviselők egyetlen témára, az európai parlamenti választások megszervezésére koncentráltak. Baka és Tamás a választási kampány részletes ütemtervét ismertette, majd kiosztották a plakátokat és egyéb népszerűsítő nyomtatványokat, arra kérve az elöljárókat, vegyék komolyan a kampányt, és győzzék meg a lakosságot arról, hogy az erdélyi magyarság brüsszeli képviselete forog kockán.

Hozzászólások
Szavazás
Ön be fogja oltatni magát koronavírus ellen?eredmények
szavazatok száma 4345
szavazógép
2007-10-31: Közélet - x:

Kelemen Hunor cinizmussal vádolja Orbán Viktort

,,Tizenhét éve cinikusabb megjegyzést nem halottam magyarországi politikus szájából" — kommentálta Kelemen Hunor ügyvezető elnök Orbán Viktor Fidesz-elnök, európai néppárti alelnök azon kijelentését, miszerint nem neki, hanem a romániai magyar szavazónak kell lelkiismeret-furdalása legyen, ha európai parlamenti képviselet nélkül marad azért, mert nem megy el voksolni, vagy nem jól szavaz november 25-én.
2007-10-31: Belföld - x:

Hírsaláta

KELETI NYOMORÚSÁG. Karl Peter Schwarz a Frankfurter Allgemeine Zeitung Keleti nyomorúság című vezércikkében arra keresi a választ, mit tenne az EU, ha ma újra mérlegelhetné Szlovákia és Románia csatlakozását. Részletesen elemzi a jelenlegi politikai helyzetet, s megállapítja, a bukaresti kormány mindent megtesz, hogy aláaknázza azokat a reformokat, amelyek lehetővé tették az ország csatlakozását.