Tanévnyitó Kézdivásárhelyen

2011. október 4., kedd, Közélet

A Babeş—Bolyai Tudomán­y­egyetem pszichológia és neveléstudományi kara kézdivásárhelyi tagozatán tegnap délután a Vigadó kistermében a Gaudeamus közös eléneklésével tizenharmadik alkalommal nyitották meg az új egyetemi tanévet.

  • Harmadévesek köszöntik a gólyákat A szerző felvétele
    Harmadévesek köszöntik a gólyákat A szerző felvétele

Bajcsi Ildikó igaz­gató elmondta: a három évfolyamon százharmincnyolc hallgató kezd. Első éven a nappali tagozaton huszonketten vannak. Beszé­dét Haszmann Pál szavaival zárta: Lelkeim! A reményt ne veszítsék el, mert akármikor bekövetkezhet a jó. Rácz Károly polgármester beszéde után a harmadévesek A tücsök és a hangyák című zenés-irodalmi összeállítással köszöntötték a gólyákat. Az ünnepség befejező mozzanataként Bajcsi Ildikó kézfogással avatta egyetemistává az elsőéveseket.

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint ki a legfőbb hibás a kormányválságért?


eredmények
szavazatok száma 952
szavazógép
2011-10-04: Belföld - Farcádi Botond:

Belföldi hírek

Bojkottált tanévnyitó
A magyar tagozat önállósulásának elutasítása ellen tiltakozva távolmaradással bojkottálták a magyar tanárok és diákok a tanévnyitót a Marosvásárhelyi Orvosi és Gyógyszerészeti Egyetemen. Constantin Copotoiut, a felsőoktatási intézmény rektorát nem zavarta a tiltakozás: külön köszöntötte az angol nyelven tanuló diákokat, a magyarokról egy szót sem szólt, a szórólapokon sem jelezték, hogy az egyetem diákságának közel fele magyar. A magyar oktatók egyébként a tiltakozás folytatását fontolgatják, és jelezték: a magyar hallgatók és tanáraik többsége ott lesz csütörtökön a Székely Vértanúk emlékművénél, ahol Tőkés László EP-alelnök felhívására szerveznek tiltakozást a magyar orvosképzés ellehetetlenítése ellen. Az EMNT kezdeményezéséhez egyébként a helyi RMDSZ és MPP is csatlakozott.
2011-10-04: Közélet - Iochom István:

Kopjafa az idősek világnapjára

Tegnap a kézdivásárhelyi református temetőben, a ravatalozóház előtti sétányon a tizennyolcadik, közel négy méter magas kopjafát avatták fel. Állíttatta a Maassluis Nyugdíjasklub, faragta István Sándor népművész.