Kopjafa az idősek világnapjára

2011. október 4., kedd, Közélet

Tegnap a kézdivásárhelyi református temetőben, a ravatalozóház előtti sétányon a tizennyolcadik, közel négy méter magas kopjafát avatták fel. Állíttatta a Maassluis Nyugdíjasklub, faragta István Sándor népművész.

  • A szerző felvétele
    A szerző felvétele

Váncsa Ildikó ny. tanár, a klub elnöke elmondta: a kopjafával méltó emléket szándékoztak állítani a nyugdíjasklub tagjainak, elhunyt társaiknak. Ünnepi beszédet mondott a klub elnöke mellett Rácz Károly polgármester és Bene Gabriella, a klub alelnöke, a kopjafaállítás történetét Szabó Judit ny. tanár­nő, muzeológus ismertette. Az emlékjelt dr. Kerekes László, a Boldog Özséb római katolikus templom plébánosa és Beder Imre református lelkipásztor szentelte, illetve áldotta meg. Az ünnepség a klub tagjai által bemutatott rövid verses-énekes összeállítással és koszorúzással ért véget.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1297
szavazógép
2011-10-04: Közélet - Iochom István:

Tanévnyitó Kézdivásárhelyen

A Babeş—Bolyai Tudomán­y­egyetem pszichológia és neveléstudományi kara kézdivásárhelyi tagozatán tegnap délután a Vigadó kistermében a Gaudeamus közös eléneklésével tizenharmadik alkalommal nyitották meg az új egyetemi tanévet.
2011-10-04: Közélet - Bokor Gábor:

Sikeres családi nap

Több generáció, egymást rég nem látott ismerősök gyűltek össze vasárnap a kovásznai belvárosi református lelkészi hivatal kertjében.