Kopjafa az idősek világnapjára

2011. október 4., kedd, Közélet

Tegnap a kézdivásárhelyi református temetőben, a ravatalozóház előtti sétányon a tizennyolcadik, közel négy méter magas kopjafát avatták fel. Állíttatta a Maassluis Nyugdíjasklub, faragta István Sándor népművész.

  • A szerző felvétele
    A szerző felvétele

Váncsa Ildikó ny. tanár, a klub elnöke elmondta: a kopjafával méltó emléket szándékoztak állítani a nyugdíjasklub tagjainak, elhunyt társaiknak. Ünnepi beszédet mondott a klub elnöke mellett Rácz Károly polgármester és Bene Gabriella, a klub alelnöke, a kopjafaállítás történetét Szabó Judit ny. tanár­nő, muzeológus ismertette. Az emlékjelt dr. Kerekes László, a Boldog Özséb római katolikus templom plébánosa és Beder Imre református lelkipásztor szentelte, illetve áldotta meg. Az ünnepség a klub tagjai által bemutatott rövid verses-énekes összeállítással és koszorúzással ért véget.

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint ki a legfőbb hibás a kormányválságért?


eredmények
szavazatok száma 955
szavazógép
2011-10-04: Közélet - Iochom István:

Tanévnyitó Kézdivásárhelyen

A Babeş—Bolyai Tudomán­y­egyetem pszichológia és neveléstudományi kara kézdivásárhelyi tagozatán tegnap délután a Vigadó kistermében a Gaudeamus közös eléneklésével tizenharmadik alkalommal nyitották meg az új egyetemi tanévet.
2011-10-04: Közélet - Bokor Gábor:

Sikeres családi nap

Több generáció, egymást rég nem látott ismerősök gyűltek össze vasárnap a kovásznai belvárosi református lelkészi hivatal kertjében.