Sikeres családi nap

2011. október 4., kedd, Közélet

Több generáció, egymást rég nem látott ismerősök gyűltek össze vasárnap a kovásznai belvárosi református lelkészi hivatal kertjében.

  • A szerző felvétele
    A szerző felvétele

A délután folyamán közel kétszáz személy fordult meg az idősek világnapja alkalmával rendezett családi napon. 145 személy igényelt ingyenes vérnyomás- és vércukorszintmérést, a "nagyi asztala" minden vendég számára terítve volt.
A rendezvényt a Diakónia Keresztyén Alapítvány az egyházközséggel együtt szervezte. Utóbbi hozzáállásának köszönhetően volt nagy az érdeklődés, az egyházközség újból bebizonyította közösségformáló szerepét – értékelte Tóth Anna, az idősgondozó szolgálat igazgatója.
Nagyon sok gyerek jelent meg a családi napon, számukra rajzversenyt szerveztek, melynek témájaként idős rokonok, ismerősök bemutatását jelölték meg. 54 rajz készült a versenyre. Értékelésüknél a Deák M. Ria és Barna művész házaspár nem rangsorolt, minden kis művészt egyformán emléklappal, édességgel jutalmaztak.
A "nagyi asztaláról" a Balogh Katalin vezette nőszövetség jóvoltából fánkot, csörögét, szilvás szeletet kínáltak a jelenlevőknek.
A rendezvény zárómozzanataként az imatermben két előadást hallgathattak az érdeklődők. Tatár Márta doktornő Időskorban, jó karban címmel a mozgás és az egészséges életmód szerepéről értekezett, Tóth Anna az idősek lelki gondozásáról, a velük való megértő gondoskodásról beszélt.
"Kissé meglepett, amikor a Diakónia a rendezvény megszervezésének ötletével keresett meg, de mi mindig nyitottak vagyunk az egyházközség megmozgatása felé" – értékelte Balogh Zoltán református lelkész, aki hangsúlyozta: fontos, hogy a nagyszülők mellett unokák és azok szülei is megjelentek, így válhatott teljessé a családi nap.

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint ki a legfőbb hibás a kormányválságért?


eredmények
szavazatok száma 953
szavazógép
2011-10-04: Közélet - Iochom István:

Kopjafa az idősek világnapjára

Tegnap a kézdivásárhelyi református temetőben, a ravatalozóház előtti sétányon a tizennyolcadik, közel négy méter magas kopjafát avatták fel. Állíttatta a Maassluis Nyugdíjasklub, faragta István Sándor népművész.
2011-10-04: Közélet - :

Évkezdés a Tanulók Házánál

Az 1972-ben alapított kézdivásárhelyi Tanulók Háza ebben a tanévben, a jövő év tavaszán ünnepli fennállásának 40. évfordulóját – jelentette be Kis Katalin intézményvezető.