Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Taniroda a vállalkozóképzésben

2007. június 13., szerda, Pénz, piac, vállalkozás
A taniroda olyan oktatási módszer, melyhez szorosan kapcsolódik egy megfelelő nagyságú, korszerű technikai eszközökkel felszerelt terem és egy fiktív vállalkozás.

A tanirodai képzés kiegészíti, elmélyíti az elméletet, lehetőséget nyújt az üzleti élet, a vállalkozás világának minél plasztikusabb megismerésére és élethű szimulálására.

A tanirodai munkamenet során a tanulók forgószínpadszerűen kerülnek egyik munkahelyről a másikra. Az egy részlegen levő két, legtöbb három tanuló a lehetőségektől, körülményektől függően azonos vagy eltérő tevékenységet végez. A gyakorlat során áru- és pénzmozgás, árutermelés nem történik, a folyamatok adminisztratív végrehajtása valósul meg. A képzés szempontjából a gyakorlócég figyelembe veszi a valódi üzleti gyakorlatot. A való gazdaság szimulációja fejleszti a tanulók kreativitását, önálló kezdeményezőkészségét, vállalkozó kedvét, felelősségérzetét, csapatmunkáját, nyelvi készségeit, mindazon képességeket, melyek feltétlenül szükségesek a mindennapi gyakorlatban.

A tanirodában az alábbi tevékenységcsoportok, feladatok különíthetők el:

Titkárság: beérkező és kimenő posta feldolgozása; határidők nyilvántartása, ellenőrzése; iratanyagok kezelése; titkárnői-ügyintézői feladatok; leírási munkák elvégzése; telekommunikációs berendezések kiszolgálása; postai költségek nyilvántartása; irodai eszköztár vezetése.

beérkező és kimenő posta feldolgozása; határidők nyilvántartása, ellenőrzése; iratanyagok kezelése; titkárnői-ügyintézői feladatok; leírási munkák elvégzése; telekommunikációs berendezések kiszolgálása; postai költségek nyilvántartása; irodai eszköztár vezetése.

Személyügy: munkaviszony feldolgozásával (belépés, kilépés, szüneteltetés) összefüggő feladatok; munkaügyi nyilvántartások vezetése; ténylegesen teljesített munkaidő vezetése; munkabérek, juttatások számfejtése, előírt levonások nyilvántartása, végrehajtása; kifizethető munkabérek kifizetésre történő előkészítése; munkavállalók társadalombiztosítási ellátásával kapcsolatos nyilvántartások vezetése; előírt adatszolgáltatások teljesítése.

munkaviszony feldolgozásával (belépés, kilépés, szüneteltetés) összefüggő feladatok; munkaügyi nyilvántartások vezetése; ténylegesen teljesített munkaidő vezetése; munkabérek, juttatások számfejtése, előírt levonások nyilvántartása, végrehajtása; kifizethető munkabérek kifizetésre történő előkészítése; munkavállalók társadalombiztosítási ellátásával kapcsolatos nyilvántartások vezetése; előírt adatszolgáltatások teljesítése.

Beszerzés: árubeszerzés továbbértékesítési céllal; áruraktár kezelése; árubeszerzés személyzeti vásárlás céljából; a kft. működéséhez szükséges egyéb eszközök és anyagok megrendelése, beszerzése.

árubeszerzés továbbértékesítési céllal; áruraktár kezelése; árubeszerzés személyzeti vásárlás céljából; a kft. működéséhez szükséges egyéb eszközök és anyagok megrendelése, beszerzése.

Értékesítés: a kft. értékesítési tervének kialakítása a felvevő piacok igényeinek felmérése, valamint az értékesítési céllal beszerzett árukészlet alapján; árkalkuláció készítése a beszerzési árak, az értékesítési költségek, valamint a hasonló termékek körében kialakult árszint alapján; exportárak kialakítása és karbantartása a deviza vételi árfolyamok segítségével; termékkatalógus készítése és megküldése a partnereknek; szállítási feltételek kidolgozása, megrendelések nyilvántartása, a megrendelések teljesítése, a teljesítés megfelelő dokumentálása, valamint a számla elkészítése; reklám- és propagandatevékenység (szórólap, prospektus készítése).

a kft. értékesítési tervének kialakítása a felvevő piacok igényeinek felmérése, valamint az értékesítési céllal beszerzett árukészlet alapján; árkalkuláció készítése a beszerzési árak, az értékesítési költségek, valamint a hasonló termékek körében kialakult árszint alapján; exportárak kialakítása és karbantartása a deviza vételi árfolyamok segítségével; termékkatalógus készítése és megküldése a partnereknek; szállítási feltételek kidolgozása, megrendelések nyilvántartása, a megrendelések teljesítése, a teljesítés megfelelő dokumentálása, valamint a számla elkészítése; reklám- és propagandatevékenység (szórólap, prospektus készítése).

Pénzügy: bankszámla megnyitása, kezelése, banki bizonylatok elkészítése, továbbítása; házipénztár kezelése, ellenőrzése; bejövő számlák nyilvántartása, kiegyenlítése; kimenő számlák nyilvántartása, behajtása, ellenőrzése; adófizetési nyilvántartások elkészítése, adófizetések teljesítése; egyéb kötelezettségek nyilvántartása, pénzügyi teljesítése; pénzügyi terv készítése, pénzügyi teljesítések.

bankszámla megnyitása, kezelése, banki bizonylatok elkészítése, továbbítása; házipénztár kezelése, ellenőrzése; bejövő számlák nyilvántartása, kiegyenlítése; kimenő számlák nyilvántartása, behajtása, ellenőrzése; adófizetési nyilvántartások elkészítése, adófizetések teljesítése; egyéb kötelezettségek nyilvántartása, pénzügyi teljesítése; pénzügyi terv készítése, pénzügyi teljesítések.

Számvitel: a vállalat vagyonában, eszközeiben, azok forrásaiban, a költségekben és a hozamokban bekövetkezett változások valóságnak megfelelő, folyamatos, naprakész nyilvántartása mennyiségben és pénzértékben; a rögzített (könyvelt) adatokból, a vállalati belső és külső környezet számára a döntéshez szükséges információk biztosítása.

a vállalat vagyonában, eszközeiben, azok forrásaiban, a költségekben és a hozamokban bekövetkezett változások valóságnak megfelelő, folyamatos, naprakész nyilvántartása mennyiségben és pénzértékben; a rögzített (könyvelt) adatokból, a vállalati belső és külső környezet számára a döntéshez szükséges információk biztosítása.

A taniroda eszközparkja a korszerű információtovábbító és feldolgozó eszközöket is magába foglalja, lehetőség szerint folyamatosan lépést tartva a technikai haladással, az újabb szervezési megoldásokkal. A tanulókat meg kell ismertetni azokkal az ügyvitel-technikai eszközökkel, kisgépekkel is, amelyek mindennapi használatban vannak az ügyviteli munkában (a tűzőgéptől az iratmegsemmisítőig). Tanirodát működtethetnek szakközépiskolák, valamint civil szervezetek is.

(A www.szentesinfo.hu nyomán)

beérkező és kimenő posta feldolgozása; határidők nyilvántartása, ellenőrzése; iratanyagok kezelése; titkárnői-ügyintézői feladatok; leírási munkák elvégzése; telekommunikációs berendezések kiszolgálása; postai költségek nyilvántartása; irodai eszköztár vezetése. munkaviszony feldolgozásával (belépés, kilépés, szüneteltetés) összefüggő feladatok; munkaügyi nyilvántartások vezetése; ténylegesen teljesített munkaidő vezetése; munkabérek, juttatások számfejtése, előírt levonások nyilvántartása, végrehajtása; kifizethető munkabérek kifizetésre történő előkészítése; munkavállalók társadalombiztosítási ellátásával kapcsolatos nyilvántartások vezetése; előírt adatszolgáltatások teljesítése. árubeszerzés továbbértékesítési céllal; áruraktár kezelése; árubeszerzés személyzeti vásárlás céljából; a kft. működéséhez szükséges egyéb eszközök és anyagok megrendelése, beszerzése. a kft. értékesítési tervének kialakítása a felvevő piacok igényeinek felmérése, valamint az értékesítési céllal beszerzett árukészlet alapján; árkalkuláció készítése a beszerzési árak, az értékesítési költségek, valamint a hasonló termékek körében kialakult árszint alapján; exportárak kialakítása és karbantartása a deviza vételi árfolyamok segítségével; termékkatalógus készítése és megküldése a partnereknek; szállítási feltételek kidolgozása, megrendelések nyilvántartása, a megrendelések teljesítése, a teljesítés megfelelő dokumentálása, valamint a számla elkészítése; reklám- és propagandatevékenység (szórólap, prospektus készítése). bankszámla megnyitása, kezelése, banki bizonylatok elkészítése, továbbítása; házipénztár kezelése, ellenőrzése; bejövő számlák nyilvántartása, kiegyenlítése; kimenő számlák nyilvántartása, behajtása, ellenőrzése; adófizetési nyilvántartások elkészítése, adófizetések teljesítése; egyéb kötelezettségek nyilvántartása, pénzügyi teljesítése; pénzügyi terv készítése, pénzügyi teljesítések. a vállalat vagyonában, eszközeiben, azok forrásaiban, a költségekben és a hozamokban bekövetkezett változások valóságnak megfelelő, folyamatos, naprakész nyilvántartása mennyiségben és pénzértékben; a rögzített (könyvelt) adatokból, a vállalati belső és külső környezet számára a döntéshez szükséges információk biztosítása.
Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint a Sepsi OSK bejut a Román Kupa döntőjébe?
eredmények
szavazatok száma 1094
szavazógép
2007-06-13: Pénz, piac, vállalkozás - Ferencz Csaba:

Ahol találkozhat a kereslet és a kínálat (Román árutőzsde)

Akarja, hogy a közpénzt minél hatékonyabban költse el, hogy soha senki ne gyanúsíthassa korrupcióval? Akarja, hogy az átláthatóság, a hatékonyság és a szakértelem jellemezze beszerzéseit?
2007-06-13: Pénz, piac, vállalkozás - x:

Hírbörze

Progress
Az Európai Bizottság a humán erőforrás minél hatékonyabb felhasználását kívánja támogatni az összesen 743 millió eurós költségvetéssel rendelkező hétéves program segítségével.