Indagra 2007Világszínvonalú felhozatal

2007. november 13., kedd, Gazdakör

Múlt hét végén rendezték meg Bukarestben a tizenkettedik nemzetközi mezőgazdasági kiállítást, az IndAgrát. Azért ez a hangzatos név, mert kilenc területen: az élelmiszeripartól a mezőgazdaság különböző ágazatain át egészen a szakkiadványokig a legújabb gépek és felszerelések, technológiák és hibridek voltak megtekinthetők.

Gyakorlatilag minden, ami a termőfölddel és annak megművelésével, illetve termékeivel kapcsolatos.

Idén összesen 860 kiállító volt jelen, ennek közel fele külföldi. A hazaiak között néhány háromszéki cég is kiállította termékeit, bemutatta szolgáltatásait. A külföldiek száma egyharmaddal volt több, mint tavaly, huszonhat országból jöttek, kitűnt az erős angol jelenlét.

Hozzászólások
Szavazás
Ön készül nyaralni idén?
eredmények
szavazatok száma 1790
szavazógép
2007-11-13: Riport - Kisgyörgy Zoltán:

A Háromszéki Himalája alatt

Ha valamelyik háromszéki falunak van köze a Himalája-hegységhez, akkor az Csomakőrös. Kőrösi Csoma Sándor ugyanis a Himalája oldalában fekvő Bengáliában is kutatott, a dardzsilingi temető is ott van, ahol porai nyugszanak.
2007-11-13: Gazdakör - Incze Péter:

Legeltetés (Húsmarhatartás)

Általánosan elmondható, hogy a húsmarhatartás ott a legfejlettebb, ahol intenzív gyepen legeltetnek. Számos ország példája bizonyítja, hogy a szarvasmarhatartás a legelőre alapozható. Régen köztudott, hogy a húsmarha-anyatehenek és -növendékek kizárólag legelőn tarthatók, ahol nem igényelnek semmiféle kiegészítő takarmányozást.