Az első háromszéki wellness- és sportszálló

2007. november 14., szerda, Pénz, piac, vállalkozás

A szombaton Kovásznán megnyitott négycsillagos szálloda a megye első olyan turisztikai létesítménye, mely a kor megváltozott igényeit elégíti ki — értékeli közleményében a megyei kereskedelmi és iparkamara, melynek tagja a beruházó kovásznai Top Star 2000 cég.

A szálloda tulajdonosai Petruţa és Ovidiu Costea, akik az Ardealul konzervgyár eladásából szerzett pénz egy részét (4,5 millió eurót) fordították idegenforgalmi célra. A Tündérvölgyben a városi polgármesteri hivataltól bérbe vett területen épült, kezelést, de kikapcsolódást, kényeztetést, újratöltődést biztosító szálloda tervezésében részt vett az ország egyik mértékadó szakembere, dr. Laviniu Munteanu is. A kamara az Olteanu családot számon tartja, s amikor jövőben elkészül a cégek 2007-es rangsorolása, Az év beruházója csoportban első helyre fogja jelölni. Herman Rosner, a kamara elnöke a helyi beruházást értékelendő, ugyanakkor egy jelképes euróért egy évre eladta a Costea családnak a találmányi és védjegyhivatalnál a nevére bejegyeztetett Kovászna — az ezer gyógyforrás üdülője márkanév használati jogát. Mint a kamara tudatja, a szálloda első rendezvényei között kerítenek sort arra az országos fórumra, melyen a szabadságjegyeket bevezető törvény elfogadásáért szándékoznak lobbizni. Erre meghívták Lucia Nora Morariu turisztikai államtitkárt, jelen lesznek a nagy szakszervezeti tömörülések vezetői, illetve várják Ovidiu Ioan Silaghit, a kis- és középvállalkozások miniszterét is.

Hozzászólások
Szavazás
Részt vesz-e a december 6-i parlamenti szavazáson?eredmények
szavazatok száma 686
szavazógép
2007-11-14: Pénz, piac, vállalkozás - x:

Brüsszel is vizsgálódik (Magánosítás)

Több romániai nagyvállalat privatizációja ügyében indított vizsgálatot az Európai Bizottság, amely a magánosítási folyamatban elkövetett rendellenességekre gyanakszik.
2007-11-14: Pénz, piac, vállalkozás - x:

Díjat nyert a MOL

A MOL Románia Segíthetek? programja a PR Award díjátadási ünnepségén elnyerte a nem kereskedelmi kampányok kategóriájának Silver Award for Excellence díját ― áll a cég közleményében.