Hírbörze

2007. november 14., szerda, Pénz, piac, vállalkozás
Válságmenedzselés

Nehéz helyzetben a kudarc elkerülésének mikéntjéről tartanak kétnapos tanfolyamot november 17—18-án Bukarestben. Többek között szó lesz a lehetséges krízis kivédésének tervezéséről, és esettanulmányokat is bemutatnak, ha valaki a más hibáján okulni szeretne.

A háromszéki vállalkozók a tanfolyamra a megyei kereskedelmi és iparkamaránál iratkozhatnak: Sepsiszentgyörgy, Olt utca 17. szám, telefon: 0267/351 677, e-mail: ccicov@ccicov.com.

Felnőttképző hálózat

Október végén zárult a békéscsabai Regionális Felnőttképzési Központ által koordinált Equal-Reginet nemzetközi projekt, amelynek legjelentősebb eredménye a Pannonforrás Kárpát-medencei Magyar Felnőttképzési és Szolgáltatási Hálózat létrehozása. Az Equal-Reginet projekt biztosította a hálózat megalakításának kezdeti feltételeit, a Pannonforrás önálló projektként azonban túlnőtte a kereteket nemzeti, valamint nemzetközi erőforrások felhasználásával egész Kárpát-medencét behálózó felnőttképzési szolgáltatási rendszerré.

ECL-konferencia Bukarestben

Az Eurocenter Amőba országos programirodával közös szervezésben november elején országos konferenciára került sor a Bukaresti Egyetemen az európai nyelvi politikákról, a többnyelvűségről és az európai nyelvek esélyegyenlőségéről. Leonard Orban európai biztos kiemelte, az ECL-program fontos eszköze lehet az Európa-szinten megfogalmazott nyelvpolitikai célok megvalósításának, ami a nyelvek egyenlő eséllyel történő terjesztését, a többnyelvűséget és a munkaerő mobilitását illeti. A résztvevők továbbá tájékozódhattak a romániai egyetemek ECL-vizsgáztatási tapasztalatairól, valamint a vizsgarendszer fejlődéséről Romániában.

Önrész nélküli pályázat

A Regionális Operatív Program keretében 2007. végéig kiírják a mikrocégek számára (kevesebb, mint 9 alkalmazott és kevesebb, mint 2 millió euró forgalom) a pályázati programot. A projekt termelő- vagy építőiparban, városon működő vállalkozásoknak szól, és a finanszírozás felső határa áfa nélkül 200 000 euró. A pályázatok várható beadási határideje január második felében lesz. A Központi Fejlesztési Régióban a 2007—2013 tervezési időszakra 31,16 millió eurót írnak ki, ebből évente több mint 4 milliós keretre lehet számítani.

Hozzászólások
Szavazás
Részt vesz-e a december 6-i parlamenti szavazáson?







eredmények
szavazatok száma 681
szavazógép
2007-11-14: Pénz, piac, vállalkozás - x:

Díjat nyert a MOL

A MOL Románia Segíthetek? programja a PR Award díjátadási ünnepségén elnyerte a nem kereskedelmi kampányok kategóriájának Silver Award for Excellence díját ― áll a cég közleményében.
2007-11-14: Magazin - x:

Szent Imre születési helyét jelző kőtábla

Megkerültek a Szent Imre születési helyének emléket állító reneszánsz kori kőtábla darabjai ― tájékoztatta az MTI-t hétfőn a székesfehérvári egyházmegye szóvivője.